Mining Dash u 2018: Cjelovit vodič

Dash je jedan od najpopularnijih i najuspješnijih altcoina do danas. Prethodno nazvan “Xcoin” kada je prvi put pokrenut 2014. godine, kasnije je postao “Darkcoin”, da bi na kraju sletio pod imenom Dash.

Dash je bio prvi protokol samofinanciranja i samoupravljanja, kao i jedan od prvih DAO-a, kratica od Decentralizirane autonomne organizacije. Razvijen za rješavanje većine problema koji su obično povezani s Bitcoinom, glavna su mu prodajna mjesta trenutne transakcije (InstantSend) poboljšana privatnost (PrivateSend) i sigurnost (transakcije potvrđuje algoritam 200 TerraHash).

U vrijeme pisanja ovog članka, Dash (DASH) je na 15. mjestu CoinMarketCap, s ukupnom tržišnom kapitalizacijom od 1.654.703.119 USD, trenutnom cijenom od 200,73 USD i cirkulirajućom opskrbom od 8.243.632 DASH kovanica. Dash je razvijen tako da može biti ukupno 18 milijuna kovanica. Tvrtka se nada da će doseći granicu od 18 milijuna negdje oko 2030. godine.

U nastavku korisnici mogu pronaći vodič koji objašnjava kako se minira Dash, kao i sav hardver i softver potreban za dovršavanje ovog postupka.

Dashov konsenzusni mehanizam

Dash koristi konsenzusni mehanizam Proof-of-Work (PoW) i hash algoritam nazvan X11. Razvio ga je programer jezgre Dash, Evan Duffield, algoritam je dobio ime od svih 11 sekvencijalnih algoritama za raspršivanje koje koristi. Glavna prednost ovog algoritma bila je u tome što je zahtijevao manje računske snage i potrošnje energije u usporedbi s Bitcoin-ovim SHA-256 PoW algoritmom.

Objašnjeno iscrpno rudarstvo

Ako PoW zvuči poznato, to je zato što je isti onaj koji koristi Bitcoin. Primjenjuje se isto osnovno načelo: da bi rudari mogli zarađivati ​​nagrade tijekom rudarstva, oni moraju rješavati teške matematičke zadatke, koje potom moraju odobriti drugi na istoj mreži. To se može postići upotrebom kombinacije specijaliziranih softverskih i hardverskih elemenata.

Još jedan aspekt Dash-a koji je vrijedan pažnje jest činjenica da koristi algoritam otvorenog koda koji neprestano prilagođava poteškoće u rudarstvu, nazvan DGW, skraćenica od Dark Gravity Wave. Ovaj algoritam osigurava prilagodbu razine težine za svaki blok, a ne jednom u blokovima 2016. godine, kao u slučaju Bitcoina. Novčić ima promjenjivi sat koji se namjerava smanjivati ​​brzinom od oko 7,1% godišnje.

DGW sustav evoluirao je tijekom godina dostigavši ​​svoju treću verziju i nadograđen je kako bi riješio većinu problema koji su obično povezani s iskorištavanjem vremenskog iskrivljenja, preciznošću plutajuće točke i retargetiranjem.

Na Dash-ovoj dvoslojnoj mreži rudar će dijeliti nagradu za blok s masternodama i sustavom. Tada će rudar dobiti 45%, masternode također 45%, a ostatak od 10% ide za podršku sustavu. Deset posto koristi se za isplate mrežnih ugovora kojima se želi razviti i investirati u ekosustav Dash. Čvorovi se koriste za održavanje i zaštitu mreže izvršavanjem provjera transakcija i kreiranja valuta.

Kao što možete zamisliti, masternode su vrlo važne za Dašov ekosustav. Da bi postavili i pokrenuli masternode, korisnici moraju osigurati da posjeduju i pohranjuju 1000 DASH kovanica, da imaju ili virtualni privatni poslužitelj (VPS) ili Linux poslužitelj, kao i DASH novčanik. 1000 novčića mora uvijek ostati u novčaniku kako bi se pokrenula masternoda, jer ako imate manje od gore spomenutog broja, masternoda će biti uklonjena iz mreže Dash.

Dash rudarski hardver

Baš kao i većina drugih kriptovaluta, i Dash se može minirati. Iako je u ranim danima rudarstvo bilo moguće samo pomoću jednostavnog računala, danas rudarenje CPU-a i GPU-a više nije isplativo.

Da bi minirali Dash, korisnici će trebati specijalizirani ASIC rudar. Jedan od najboljih Dash rudara je Antminer D3 koji je razvio i objavio Bitmain u 2017. Koristi isti algoritam kao i Dash (X11), a ima snagu raspršivanja od 19,3 Gh / s i potrošnju energije od oko 1350W. Osim stvarnog rudara, korisnici također moraju kupiti PSU, jedinicu za napajanje.

Dash Cloud Mining

Naravno, kupnja ovog specijaliziranog hardvera košta. Druga, povoljnija alternativa dolazi u obliku cloud mininga. Obično snagu za obradu daju različita računala smještena u zemljama s niskim troškovima energije. Korisnici stoga mogu unajmiti hash snagu s ovih farmi u zamjenu za fiatnu valutu. Neki od najpouzdanijih dobavljača u oblaku su Bitminer, MinerGate, CoinMine, i NiceHash.

Novčanici s crticama

Kupnja vlastite hardverske rudarske opreme ili pridruživanje rudarskom bazenu samo je dio cijelog procesa rudarstva. Da bi minirali Dash, korisnici će također trebati novčanik na kojem će se nalaziti njihovi Dash kovanice. Neki od najbolji Dash novčanici, prema preporuci službenog web mjesta, su Dash Core, Crtica Electrum, Izlazak, i Jaxx za radne površine i Dash novčanik, Dash Core iOS, Edge novčanik (Android i iOS), Coinomi, i Jaxx iOS) za mobilne uređaje.

Sigurni korisnici također mogu birati između različitih hardverskih novčanika, kao što su Ledger Nano S, i Trezor.

Koliko je Dash Mining danas isplativo?

Globalni hashrate za Dash doživio je svoje uspone i padove u posljednjih nekoliko godina. Profitabilnost nije tako visoka kao u prvim godinama. Međutim, algoritam X11 relativno je jednostavan algoritam za rudarstvo u usporedbi s ostalim kriptoima, a brzina raspršivanja povezana je s cijenom novčića.

Završne misli

Da zaključimo, Dash rudarstvo i dalje može biti profitabilno, sve dok korisnici odvoje vremena za temeljito istraživanje potrebne rudarske opreme kao i za izračunavanje ukupnih troškova i potencijala dobiti. Pročitajte što je više moguće o Dash rudarstvu i pobrinite se da nikada ne dozvolite da vas namame sheme brzog bogaćenja. Ne zaboravite, Dash mining je siguran ako koristite prave kanale i pravu opremu.

Za još više informacija u vezi s iskopavanjem Dash-a, pogledajte posebni odjeljak na Dash platformi službena stranica.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner