Najboljih 6 mjesta za kupnju Litecoina i kako

Litecoin (LTC) već je dugi niz godina jedan od vodećih altcoina na tržištu. To je vjerojatno glavni razlog zašto biste možda željeli kupiti Litecoin za svoj portfelj. Istina je da s više od pet godina kao jednog od vodećih konkurenata Bitcoina, mnogi ga uopće ne bi smatrali altcoinom. U ovom ćemo vam članku na najbolji mogući način pokazati kako i gdje kupiti Litecoin kako biste mogli početi koristiti ono što bi moglo biti digitalna valuta budućnosti.

Što je Litecoin?

Litecoin je jedan od najranijih vilica Bitcoina, osmišljen kako bi stvorio brži, jeftiniji alternativni način plaćanja. Iako dijeli mnoge tehničke detalje Bitcoina, mreža Litecoina brže obrađuje blokove. Kao rezultat, to može biti privlačnije za uobičajene slučajeve komercijalne upotrebe. Poput Bitcoina, Litecoin djeluje putem algoritma rudarstva Proof of Work. Ovime korisnici širom svijeta održavaju mrežu pružajući računarsku snagu.

Od izlaska 2011. godine, Litecoin je veći dio svog postojanja proveo kao jedan od najvrjednijih novčića prema tržišnoj kapitalizaciji. Niz godina držao se na drugom mjestu iza Bitcoina, prije uspona Ethereuma 2016. godine.

Danas postoji cirkulirajuća ponuda od preko 58 milijuna Litecoina. Preko 200 tvrtki širom svijeta prihvaća Litecoin, prema Litecoin Foundation.

Petog kolovoza Litecoin je doživio prepolovljenje u kojem su nagrade koje su rudari primali za obradu transakcija smanjene s 25 LTC po bloku na 12,5 LTC po bloku. To je vrlo korisno za digitalnu imovinu koja se nastavlja širiti širom svijeta.

Gdje mogu zadržati svoj Litecoin?

Kao jedna od najpopularnijih, najdugovječnijih kriptovaluta, gotovo svi vodeći pružatelji novčanika podržavaju Litecoin.

Ako ste ljubitelj Litecoina ili ste zainteresirani za rudarenje Litecoina, najvjerojatnije ćete htjeti preuzeti službeni Litecoin Core novčanik. Druga je mogućnost Loafwallet, otvoreni izvor, samostalni Litecoin novčanik koji je izgradio osnivač Litecoina Charlie Lee.

Da biste Litecoin i sve svoje druge novčiće zadržali na jednom mjestu, trebali biste dobiti siguran, renomirani novčanik s više valuta. Jaxx i Coinomi nude izvrsne, user-friendly novčanike za mobitel ili stolno računalo. Dok je hardverski novčanik poput Ledger Nano S pruža vrhunsku sigurnost za vašu kripto.

Najboljih 6 mjesta za kupnju Litecoina

Ako sami preskočite posrednika i iskopite Litecoin, potrebna su znatna sredstva i značajna ulaganja. Ako se odmah morate dokopati Litecoina i sudjelovati u digitalnoj ekonomiji, evo pet najboljih načina za početak.

Binance

Kako kupiti Litecoin na Binance Exchange

Binance je jedna od najvećih i najpopularnijih burzi na tržištu kriptovaluta, a korisnicima omogućuje kupnju Litecoina i širokog spektra virtualnih valuta. Platforma nudi sedam različitih trgovinskih parova za Litecoin, uključujući Tether (USDT), Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC), Ethereum (ETH) i Paxos Standard (PAX). Litecoin čini više od 5% ukupnog volumena trgovanja na Binance burzi.

Ova razmjena kriptovaluta također nudi osnovnu i naprednu platformu za trgovanje kako bi pomogla korisnicima da se bave digitalnom imovinom prema njihovim potrebama. Veliki broj trgovačkih parova u ovoj razmjeni čini ga vrlo korisnim za one trgovce koji žele kupiti Litecoin i druge altcoin-ove.


Nakon što korisnik kupi virtualnu valutu, može je poslati 1 u svoj novčanik nakon što plati malu naknadu za povlačenje.

Coinbase

Kako kupiti Litecoin na Coinbaseu

Jedna od vodećih svjetskih kripto burzi, Coinbase je najbolja ulazna točka za nekoga tko kripto počinje iz prizemlja. Korisnicima nude mogućnost kupnje nekoliko glavnih kriptovaluta izravno s USD ili EUR. Tu spadaju Litecoin, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Ethereum Classic.

Iako ne nudi toliko značajki kao druge kripto burze, jednostavnost njihovog korisničkog iskustva čini ga toliko dostupnim početnicima koji žele namočiti noge. Coinbase također drži vaša sredstva u novčaniku na njihovoj platformi (što nije idealno). No, sva sredstva Coinbase osigurava od sigurnosnih prijetnji.

Kraken

Kupite Litecoin na Kraken Exchange

Kraken je sofisticirana razmjena, koja korisnicima omogućuje kupnju Litecoina ili druge kriptovalute i trgovanje kripto na marži. Korisnici mogu kupiti neke kovanice izravno kod Fiata, uključujući USD i EUR parove za Litecoin.

Kraken također nudi Bitcoin parove za kanadske dolare, britanske funte i japanski jen. Dakle, korisnici ovih valuta mogu ući u Litecoin kupnjom Bitcoina, a zatim trgovati za LTC na istoj platformi.

Bitstamp

Kupite Litecoin na Kraken Exchange

Djeluje od 2011. godine, sa sjedištem u Europi Bitstamp je vremenski provjerena platforma za korisnike koji žele trgovati glavnim kovanicama s visokom likvidnošću. Korisnici Bitstampa mogu platiti USD ili EUR za Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple i Litecoin.

Nakon što kupite svoj Litecoin, Bitstamp nudi opcije na visokoj razini za trgovanje svim tim kovanicama s BTC-om, uključujući naloge s ograničenjem i stop-loss (automatizirane postavke za kupnju / prodaju kad novčić dostigne određenu cijenu). Međutim, ako želite trgovati Litecoinom s drugim altcoinima, morat ćete preći na drugu burzu, kao što je Binance.

Coinmama

Kupite Litecoin u Coinmami

Za razliku od mnogih ostalih s ovog popisa, Coinmama nije razmjena. Umjesto toga, to je jednostavna web lokacija jednostavna za upotrebu na kojoj ljudi mogu kupiti Litecoin ili kreditnom karticom.

Morat ćete pronaći drugu burzu da biste započeli trgovanje ili ako želite bilo koju svoju kripto kripto razmijeniti natrag u fiat. Ali praktičnost Coinmame čini ga izvrsnim mjestom za kupnju prve kriptokripcije.

Trenutno korisnici Coinmame mogu kupiti Litecoin, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Qtum i Cardano.

Huobi

Kupite Litecoin na burzi Huobi

Huobi već je niz godina jedna od vodećih kripto burzi na svijetu. Osnovana je u Kini 2013. godine, a danas ima sjedište u Singapuru, a ima urede po cijelom svijetu. Huobi ima mogućnosti za web i mobilne uređaje, na kojima korisnici mogu kupiti nekoliko novčića putem svoje platforme “Huobi OTC”.

Trenutno Litecoin ne možete kupiti izravno s fiatom. Podržani novčići za OTC kupnju su BTC, ETH, USDT, EOS i HT, Huobijev izvorni token. Međutim, lako možete kupiti bilo koji od ovih novčića, a zatim zamijeniti Litecoin na Huobi Pro, njihovoj popularnoj platformi za kripto razmjenu na visokoj razini.

Velika prednost Huobija je ogroman broj kovanica dostupnih za trgovanje – gotovo svaka kripto valuta koju vrijedi znati, od Bitcoina, Ethereuma i Litecoina do Neo, Tron, VeChain i mnogih, mnogih drugih. Omogućuju vam i zaštitu živih pozicija tijekom pada preusmjeravanjem u i iz Tethera.

Pa zašto čekati?

Postoji mnogo jednostavnih, sigurnih, sigurnih načina kako doći do Litecoin-a. Jeftine, brze transakcije koje nudi Litecoin učinile su ga već godinama popularnom alternativom Bitcoinu. Iako sličnosti u kodu znače da dijeli mnoge iste pozitivne strane.

Ako želite ući na tržište altcoin-a ili planirate platiti kripto kod naprednih trgovaca širom svijeta, provjerite ove web stranice i počnite koristiti Litecoin već danas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map