Najsigurniji novčanici koji će zadržati mreškanje u 2018. | Vodič za početnike

Postoji mnogo mogućnosti Mreškanje Dostupni su XRP novčanici i može biti prilično teško odabrati pravi. Ovaj vodič pomoći će vam da odlučite kakav je Ripple novčanik i koji je pravi za vas.

Prije nego što nabavite novčanik

Prvo što biste trebali znati prije nego što nabavite bilo koji novčanik Ripple XRP jest da će bez obzira na to koji novčanik odaberete, s vašeg računa biti potrebno 20 XRP za rezerviranje adrese vašeg novčanika. Tih 20 XRP neće biti dostupne za bilo kakve transakcije, XRP se koristi za održavanje novčanika otvorenim i aktiviranje vašeg XRP-a na Ripple Ledger-u. (To nije slučaj kod spremanja XRP-a na razmjenu.)

Zato se preporučuje da držite i upotrebljavate samo jedan Ripple novčanik, osim ako to nije strogo potrebno.

Različite vrste novčanika

Prije pregledavanja vrsta Ripple novčanika na ovom popisu, neophodno je da znate razliku između različitih vrsta novčanika na tržištu. Poznavajući razlike, možete odlučiti koja vrsta novčanika najbolje odgovara vašim potrebama.

Novčanik softvera je internetski novčanik koji se može držati na računalu, tabletu ili mobilnom uređaju. Oni zahtijevaju pristup i pohranu Interneta. Jednostavni su za upotrebu, a mnoge se mogu besplatno preuzeti. Zbog svoje internetske veze smatraju se ranjivima na napade te im je potrebna stabilna internetska veza prilikom transakcija.

Hardverski novčanik je fizički novčanik (obično izgleda poput USB sticka) na kojem pohranjujete digitalnu imovinu. Smatraju se najprivatnijim i najsigurnijim metodama za pohranu kriptozapisa. S druge strane, oni su više na skupoj strani.

Vrući novčanik, poznat i kao novčanik preglednika, vrsta je novčanika kojem se može pristupiti isključivo dok ste na mreži. To omogućava korisnicima izvršavanje trenutnih transakcija.

Novčanik od papira je papir na kojem su ispisani svi podaci vaših kripto fondova, uključujući privatne ključeve i adrese.

Ledger Nano S

Ledger Nano S je hardverski novčanik koji sliči USB pogonu koji ima OLED zaslon. Kripto entuzijasti ga smatraju najsigurnijim načinom pohrane privatnih ključeva jer ograničava hakerovu mogućnost pristupa valuti.

Za razliku od ostalih novčanika, Nano ne ograničava broj kovanica koje možete pohraniti, što znači da možete pohraniti neograničenu količinu XRP kovanica. Podržava i druge kriptovalute.

Da biste pristupili sredstvima koja ste pohranili na Ledger Nano S, samo ih priključite na računalo ili mobitel i lako možete započeti slanje i primanje XRP-ova.


Svi privatni ključevi čuvaju se u izvanmrežnom okruženju, pa je stoga hakerima gotovo nemoguće ukrasti vaša sredstva. Uređaj je kompatibilan s osobnim računalima sa sustavima Windows, Mac, Linux i Chrome OS. Korištenjem OTG kabela povezujete ga i sa svojim Android telefonom.

Ovaj uređaj ima zaseban zaslon koji prikazuje detalje o transakciji, poput ključa sjemena. Privatni ključevi čuvaju se odvojeno u uređaju dok radi s naznačenom kriptografijom, ugrađenim softverom u arhitekturi s dva čipa. Nadalje, kada ga povežete s računalom, potrebno je unijeti 4-znamenkasti PIN kôd.

Nakon spajanja Ledger Nano S na svoje računalo potrebno je instalirati aplikaciju za provjeru vašeg XRP stanja i svih transakcija. Kada želite poslati XRP, morate fizički pristupiti uređaju da biste autorizirali transakciju, što ga čini sigurnijim jer ograničava kontakt samo s vlasnikom.

Exarpy

Exarpy, pametna igra riječi na XRP-u, mrežni je novčanik Ripple (XRP) koji trgovcima omogućuje izravnu interakciju s Ripple mrežom putem njihove dostupne aplikacije. Novčanik omogućuje korisnicima provođenje Ripple transakcija s bilo kojeg mjesta, pružajući vezu između korisnika i globalne Ripple mreže putem jednostavnog i interaktivnog sučelja.

Njihovo sučelje vrlo je prilagodljivo i mogu ga koristiti čak i početnici. Štoviše, Exarpy ne sadrži podatke o članovima, jer platforma ne posjeduje niti upravlja bazom podataka. Također, platforma ne nadgleda klijente putem pozadinskih analitičkih alata kao što je Google Analytics. To je učinjeno jer vođenje takvih evidencija povećava rizik od internetskog hakiranja.

Najsigurnija opcija koju novčanik nudi bila bi njihova sigurnosna mjera za prijavu putem PIN-a. Kad se pokušate prijaviti u Exarpy, prikazat će vam se poruka u kojoj trebate isključiti računalo ili prijenosno računalo s interneta. Nakon prekida veze bit ćete poslani na stranicu za prijavu na kojoj ćete morati unijeti svoj PIN i kontrolni kôd. Nakon unosa podataka kliknite na gumb za prijavu. Nakon toga, novčanik će vam reći da se sigurno ponovno možete povezati s internetom.

Treba napomenuti da Exarpy novčanik naplaćuje 0,0025 XRP naknade po transakciji (što uključuje mrežne naknade). Budući da je jedan od najpopularnijih Ripple novčanika, Exarpy je sigurna platforma na kojoj možete pohraniti svoje vrijedne XRP novčiće, bez brige da će vaše imanje biti hakirano ili izgubljeno.

Novčanik Guarda

Web stranica novčanika: https://guarda.co/

Tip novčanika: Web, mobitel, radna površina, proširenje za Chrome

Jednostavnost korištenja: Lako

Sef: Da

Trošak: Besplatno

Guarda je mobilni novčanik s otvorenim kodom u jednoj valuti. Podržava Android uređaje, pružajući korisnicima mogućnost slanja, primanja i razmjene XRP kovanica izravno sa svojih pametnih telefona. Osim toga, korisnici mogu provjeriti svoju povijest transakcija, zahvaljujući korisničkom sučelju koje njegovu aplikaciju čini jednostavnom, bržom i ugodnijom. Programeri novčanika uvijek traže nove načine za poboljšanje iskustva svojih klijenata.

Guarda je novčanik s više novčića koji podržava većinu glavnih kriptovaluta, uključujući XRP. Ostale podržane kriptovalute uključuju Bitcoin (BTC), NEO, Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) i Bitcoin Gold (BTG), između ostalog. Jedna od najzanimljivijih karakteristika ovog novčanika je što nudi neskrbničko rješenje za držanje kriptovaluta. 

Kako bi osigurao da svi ljudi imaju kontrolu nad svojim sredstvima, Guarda ne pohranjuje nikakve osobne podatke, uključujući podatke o novčaniku i privatne ključeve. Privatni ključ ostaje u sigurnoj memoriji uređaja i briše se odmah kada se korisnik odjavi s uređaja. Ova značajka čini Guardu jednim od najboljih Zcash-ovih novčanika na mreži.

Kako je izvijestio Trustpilot, novčanik Guarda ima 84% pozitivnih komentara korisnika koji smatraju da je novčanik “Odličan” ili “Odličan”. Samo 13% recenzija bilo je negativno, uzimajući u obzir usluge koje pruža novčanik “Loše” ili “Loše”. To također pokazuje da novčanik nudi dobre usluge korisnicima na tržištu kriptovaluta. 

Tost

Tost je mrežni novčanik koji je razvio StarStone Limited. U početku je razvijen kao mobilni novčanik, ali sada ima i dostupne verzije za stolne računare. Svi se privatni ključevi generiraju i čuvaju na korisnikovom uređaju, umjesto da ih pohranjuju na mreži, čime sve čine sigurnijim i manje podložnim hakiranju. Izvorni kod i softverske binarne datoteke na kojima se temelji su otvoreni izvori.

Tost se može preuzeti za iOS, Android, Windows, Mac i Linux. Ovaj je novčanik potpuno besplatan i s njega ne naplaćuje ništa. Oni ne usmjeravaju nikakve podatke ili tajne lozinke s vašeg uređaja na svoje poslužitelje, tvrdeći da imaju poboljšanu sigurnost.

Zaključak

Ovo su naša tri najbolja novčanika za vaš XRP. Nadamo se da će vam naši najbolji odabori pomoći da suzite potragu za željenim novčanikom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map