Povijest Vergea – Razumijevanje skokova cijena granica

Vergeova pozadina

Verge je kriptovaluta usmjerena na privatnost koja je prvotno pokrenuta pod imenom DogeCoinDark u listopadu 2014. Projekt je stvoren kako bi transakcije ostale anonimne i neprative.

Za razliku od većine svojih vršnjaka, Verge ne koristi toliko kriptografiju. Umjesto toga, nudi svoju anonimnost iskorištavanjem Tor – koji skriva vašu IP adresu šifriranjem vašeg prometa i slanjem kroz lanac računala širom svijeta – i L2P, koji nudi peer-to-peer usmjeravanje. Koristeći svoj Wraith Protocol, korisnici Vergea mogu izvršavati javne ili privatne blockchain transakcije.

Iako bi njegovo početno ime moglo vjerovati da je Verge račvanje Dogecoina, to je zapravo potpuno drugačiji blockchain koji koristi mješavinu između protokola provjere uloga i dokaza o radu.

Potaknuo je puno kontroverzi kad je najavio sljedeći naslov teme:

“[ANN] [DOGED] DogeCoinDark [POD] – Scrypt – Global Darknet je UŽIVO! NEMOGUĆI PROSTOR! “

Iako je privatnost izvrsna karakteristika, ova vrsta oglašavanja koja se odnosi na ilegalno plaćanje na tržištu prilično je neprilagođena.

Prvih 450 blokova minirano je brzo, a zatim je DogeCoinDark tada provjerila tada popularna usluga pod nazivom Proof of Developer, otkrivši da je osnivač jedina osoba koja stoji iza projekta.

Rebranding

U veljači 2016. godine, želeći se odvojiti od asocijacija na marku Doge i “tamnu” referencu, DogeCoinDark je preimenovan u Verge. Od tada je projekt posvećen legitimitetu i usvajanju od strane šire javnosti. Nakon rebranda u veljači 2016., projekt je narastao na valutu vrijednu 1,5 milijardi dolara.

Tim

VergeGlavni programer je Justin Erik Valo zvani Justin Vendetta ili Sunerok.

Kao i većina kripto tržišta, Verge je projekt otvorenog koda, što znači da iza Vergea nema tvrtke. Novčić podržava zajednica, što znači da nema stabilnog, stalnog tima i fizičkog sjedišta iz kojeg projekti vode svoje operacije.


Prednost je u tome što svatko može predložiti promjene ili poboljšanja blockchaina, a ako prijedlog izglasa većina ljudi, promjene se zatim provode.

Loša strana ovog aranžmana bila bi ta da članovi tima ne mogu zauvijek ostati potpuno anonimni, što dovodi do neopisive stranice tima koja se neprestano mijenja.

Wraith protokol

Što je protokol wraith?

Wraith Protocol je tehnologija koja je dizajnirana da omogući korisniku da se lako prebacuje između javnih i privatnih knjiga na Verge Blockchainu.

Protokol Wraith najavljen je početkom rujna 2017., a lansiranje je planirano za sljedeći mjesec. Kako je Verge uvijek trebao funkcionirati kao privatna valuta, protokol je stvoren za dodavanje dodatnih značajki koje su korisnici mogli aktivirati kad god to žele.

Pokretanje protokola promašilo je svoj početni rok i odgađalo se još tri puta, čak je propušten i konačni rok, 31. prosinca 2017. godine. To je mnoge trgovce iz zajednice Verge navelo da panično prodaju svoja imanja, što je zauzvrat izazvalo veliki pad cijena, s 0,129 na 0,096 dolara..

Značajka je službeno bila u siječnju, ali je brzo kritizirana zbog brojnih kašnjenja i “nedostatka originalnosti i korisnosti”. Izdanje je generiralo masovnu akciju cijena, čija je vrijednost uvijek bila oko 0,11 dolara.

Incident McAfee

Dana 13. prosinca činilo se da je McAfee vrlo glasan pristaša Vergea i ostalih poznatih novčića Monero i ZCash u nizu tweetova s ​​njegovog Twitter računa. Ponovio je da preferira novčić i čak je sljedbenikom podijelio cilj povećanja od 150 000% u DM-u. Govoreći o njegovom potencijalu, utjecaj McAfeea pomogao je porastu cijene XVG.

Preplavljuju me ljudi koji me pitaju za preporuke o kriptovalutama. Ako biste koristili svoje glave, shvatili biste da će novčići za privatnost (anonimne transakcije) imati najveću budućnost. Novčići poput Monero (XMR), Verge (XVG) ili Zcash (ZEC) ne mogu izgubiti.

– John McAfee (@officialmcafee) 13. prosinca 2017

Iako je cijena u samo nekoliko dana zabilježila rast od 0,01 do 0,15 dolara, McAfee je potom okrenuo za 180 i odbio predviđanje od 15 dolara, tvrdeći da je njegov Twitter račun hakiran.

Jesam rekao da bi se XVG mogao popeti na 0,15 dolara s 0,01 dolara koliko je bio u to vrijeme, ali, za Boga miloga – nikad 15 dolara.

– John McAfee (@officialmcafee) 27. prosinca 2017

Nekima je teško povjerovati veteranu kibernetičke sigurnosti jer bi i sam bio žrtva hakiranja. Članovi zajednice tvrde da je podržao Vergea i na drugim društvenim računima, dodajući dodatnu zbrku u tom pitanju. Štoviše, počeo je aktivno diskreditirati valutu i rugati se protokolu Wraith početkom 2018. godine.

Još jedan influencer Vergea, XVGWhale, podijelio je niz telefona između sebe i McAfeea na svom telefonu, u kojima potonji tvrdi da je sam povećao tržišnu kapitalizaciju Vergea i zatražio preko milijun dolara kao naknadu za svoj doprinos. Dva dana kasnije, XVGWhale je tvrdio da je i njegov Twitter račun hakiran.

Sjeckanje

Na incident u studenom 2017. godine, CoinPouch, novčanik koji je podržao Vergeov tim, izgubio je oko 125 milijuna XVG u hakiranju. Nitko zapravo ne zna što se dogodilo, jer niti jedna strana ne želi preuzeti odgovornost, a račun na koji su kovanice preneseni sugerira da su ih hakeri mogli prodati putem razmjene.

Kompletnu izjavu i ažuriranje možete pronaći ovdje:https://t.co/FVrcFQc0tt

Nastavit ćemo ažurirati zajednicu dok saznajemo više.

– CoinPouch (@coinpouchapp) 22. studenog 2017

Adresa je i dalje jedna od top 100 najbogatijih novčanika Verge, koji zajedno posjeduju 96% ukupne opskrbe, od kojih je većina već minirana. Od slučaja je iz novčanika prebačeno samo 6 000 000 XVG.

Tvrda vilica

Dana 4. travnja 2018., Verge je objavio da je doživio manji hash napad, ali da su problemi riješeni. Međutim, pokazalo se da problem nije riješen ni manji.

Imali smo mali hash napad koji je trajao oko 3 sata ranije jutros, sada je raščišćeno. U budućnosti ćemo provoditi još više provjera viška za takve stvari! XVG $ #vergefam

– vergecurrency (@vergecurrency) 4. travnja 2018

XVG rudar otkrio je da se kovanice mogu kovati kad god želite pomoću lažnih vremenskih oznaka na novim blokovima. A netko je to već radio svake sekunde otprilike 13 sati. Da bi riješio ovaj problem, Valo je implementirao novi kod, koji je promijenio pomicanje sata kako bi zaustavio lažno predstavljanje.

No iako je to riješilo problem, lanac je također uzrokovao hard fork, čineći sve ažurirane novčanike i klijente neupotrebljivima.

Stvari su u međuvremenu popravljene, no događaj je stvorio negativan val u zajednici, kritizirajući tehničku stručnost tima i njihovu metodu rješavanja takvih situacija.

Važno je spomenuti da je Justin znao za neizbježnost tvrde vilice, što je logično kada se izvrši promjena zanosa u bazi kodova.

Pitanje Crowdfunda

Početkom listopada 2017. Verge je pokrenuo crowdfund s ciljem od 1.000.000 XVG, oko 6.600 američkih dolara u to vrijeme. Cilj je postignut u roku od tjedan dana, donirano je preko 1,8 milijuna XVG.

No, posljednje Vergeovo financiranje u ožujku nije prošlo tako glatko. Cilj je bio 75.000.000 XVG ili ~ 3.000.000 USD. Valo je također obećao da će najaviti važno partnerstvo, ali ova je objava više puta odgađana.

Posljednjeg dana prije predloženog roka, jedan od postojećih Vergeovih partnera, Tokenpay, donirao je 66,5 milijuna XVG, ili gotovo 90% cilja.

17. travnja Valo je otkrio da nije mogao pristupiti svojim sredstvima na Coinbaseu. 1,5 milijuna dolara nestalo je iz novčanika fondova i prebačeno u novčanike koje je držao Razmjena binancea.

Unatoč svemu tome, cijena Vergea porasla je s 0,04 na 0,10 dolara u danima prije objave. Kad je partnerstvo napokon najavljeno, cijena novčića skočila je naglo.

Partnerstvo Pornhub

17. travnja Verge je objavio da se udružuje s tvrtkom za zabavu za odrasle MindGeek, dopuštajući da se njegova kriptovaluta koristi kao opcija plaćanja na Pornhubu za sadržaj za odrasle.

Pornhub prihvaća Verge odmah! https://t.co/h7u6fBL6q9

– vergecurrency (@vergecurrency) 17. travnja 2018

“Cryptocurrency Verge potpisao je partnerstvo sa stranicom za zabavu za odrasle Pornhub. Kupci će moći platiti sve kupnje na zahtjev Pornhub putem nove metode – nešto što obožavatelji stranice žele već neko vrijeme. Pornhub je rekao da je kripto način plaćanja na vrhu popisa prijedloga na forumu za povratne informacije web mjesta. “

Ovo se partnerstvo do sada smatra jednim od najvećih slučajeva usvajanja kriptovaluta od strane potpuno različite industrije.

Druga platforma MindGeeka, Brazzers, također je počela prihvaćati XVG za plaćanja.

Unatoč svim kritikama koje Verge zaslužuje, ovaj je slučaj upotrebe velik i legitiman, što će vjerojatno imati velik halo efekt za šifriranu zajednicu u cjelini.

Njemačko bankarsko partnerstvo

Kroz svoje partnerstvo s platnom platformom TokenPay, Verge je zaključio ugovor 27. travnja s njemačkom bankom WEG Bank AG. Ovo partnerstvo dovelo je do velike potražnje i posljedično do povećanja vrijednosti XVG-a za 22%. Partnerstvo će izdati dugo očekivanu debitnu karticu koja će vlasnicima XVG omogućiti da ih koriste poput uobičajenih bankovnih kartica.

Popis Bitfinexa

1. svibnja, popularna razmjena kriptovaluta Bitfinex popisao je novčić Verge na svojoj platformi, dopuštajući trgovcima da ga razmijene s BTC, ETH, USD, EUR, GBP i JPY. Opet, ovo je novčiću dalo značajan poticaj vrijednosti, do 20%, dok je većina tržišta kriptovaluta prošla kroz pad.

Zadovoljstvo nam je predstaviti trgovanje za Verge (XVG).https://t.co/ZM1yJwjH8P pic.twitter.com/8JtK6kFx2R

– Bitfinex (@bitfinex) 1. svibnja 2018

CoinPayments

2. svibnja CoinPayments, pristupnik za plaćanje kriptovalutama za većinu platformi e-trgovine, najavio je da će podržati Verge.

CoinPayments s ponosom podržava @vergecurrency obrada plaćanja. Koristiti #XVG za sigurne i anonimne transakcije.https://t.co/9oFiWvmyxK

– CoinPayments (@CoinPaymentsNET) 02. svibnja 2018

Uzimajući u obzir probleme iz prošlosti i kako se i dalje uspio održati kada se dogodio pad tržišta, definitivno možemo reći da je Verge vrlo otporna kovanica. Ova će kriptovaluta u budućnosti vjerojatno doživjeti veći rast zahvaljujući brojnim razvojima i partnerstvima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map