Sve što trebate znati o osnovnoj kriptovaluti tokena pažnje | Vodič za početnike u 2018. godini

Osnovni znak pažnje (BAT) jedan je od najkontroverznijih i ujedno jedan od najambicioznijih i hvale vrijednih projekata u trenutnoj kriptosferi.

Osnovan 2016. godine, Basic Attention Token iza sebe ima jedno od najvećih imena, ono Brendana Eicha, tvorca JavaScript i legendarni suosnivač Mozilla. Među ostalim važnim članovima tima su Brian Bondy, vodeći programer i suosnivač Bravea i Scott Locklin, stariji inženjer i suosnivač tvrtke Kerf softver.

tim

Što je osnovni žeton pažnje?

Da budemo što jednostavniji, Basic Attention Token izvorni je token koji pokreće hrabri ekosustav. BAT je ERC-20 token, što znači da je izgrađen na vrhu Ethereum blockchaina. Tokeni se mogu slobodno koristiti u hrabrom ekosustavu, što znači da ih mogu razmijeniti oglašivači, izdavači i tipični korisnici Interneta.

Glavni cilj projekta Basic Attention Token (BAT) sa sjedištem u San Franciscu je pružiti svojim korisnicima moćnu razmjenu digitalnog oglašavanja temeljenu na blockchain tehnologijama. Dizajniran je za rješavanje i poboljšanje pomalo nepravednog sustava digitalnog oglašavanja gdje se od mnogih korisnika Interneta traži da žrtvuju vrijeme, privatnost i pažnju kako bi ga mogli besplatno koristiti.

Struktura projekta, kako BAT funkcionira

Ako je spomenuto ime Hrabar zvuči poznato, to je zato što je Brave vjerojatno jedan od najboljih preglednika koji su se pojavili posljednjih godina. Brave je web preglednik zasnovan na Chromiumu koji svojim korisnicima nudi veće internetsko iskustvo blokiranjem programa za praćenje i oglasa, čime se poboljšava privatnost i brzina učitavanja web stranica.

Preglednik Brave instrumentalni je dio projekta Basic Attention Token. Naravno, od korisnika se ne zahtijeva da nužno koriste BAT kada koriste hrabre, iako token mogu koristiti za plaćanje izdavača sadržaja.

Hrabar

Budući da projekt u osnovi razvija novu vrstu digitalnog modela oglašavanja, neizbježno ide glavom uz neke od najvećih gigantskih oglašivača, poput Facebooka, Twittera i YouTubea. Novi sustav koji BAT predlaže potiskuje posredničke tvrtke poput gore spomenutih. Umjesto da ih plate, valuta se može platiti izravno od oglašivača korisnicima koji koriste BAT. Jednostavno rečeno, njegov model oglašavanja omogućava oglašivačima da plaćaju oglase pomoću BAT-a, a korisnici koji gledaju te oglase bit će nagrađeni BAT-om.

Prema osnovnom znaku pažnje bijeli papir, Hrabri ima posebnu ulogu jer se koristi za mjerenje pažnje korisnika. Preglednik analizira angažman korisnika na određenoj kartici i prikazuje relevantne oglase na temelju vremena provedenog u pomicanju određenog sadržaja.

Nakon što se prikupi ocjena pažnje, podaci se šalju u sustav Hrabra knjiga. Odgovorna je za plaćanje izdavačima i korisnicima na temelju konačne ocjene pažnje.

Dijagram

Učinak na tržištu

BAT token pokrenut je putem tipičnog ICO-a. Ono što je najupečatljivije u vezi s ovom konkretnom ICO-om jest činjenica da je tvrtka uspjela prikupiti 35 milijuna dolara za nešto manje od 30 sekundi. Od pisanja ovog članka, BAT košta 0,23 USD po žetonu, ne puno više nego kada je prvi put pokrenut u lipnju 2017. (0,17 USD).

Ukupna tržišna kapitalizacija BAT-a iznosi 237 735 000 USD s cirkulirajućom opskrbom od 100 000 000 BAT od ukupne ponude 1,500 000 000 BAT. Novčić je trenutno na 51. mjestu CoinMarketCap, i njime se može trgovati na nekim od najpopularnijih burzi kriptovaluta kao što su Binance, LATOKEN, Huobi, ChaoEX, Bittrex, i VeBitcoin. Za više informacija pogledajte CoinMarketCap’s Odjeljak tržišta.

Tržište

Pohranjivanje BAT-a

Budući da je BAT token ERC-20 token, može se pohraniti na bilo koji novčanik kompatibilan s Ethereumom. Neki od najboljih novčanika za čuvanje BAT-a su  Ledger Nano S, MyEtherWallet, i Izlazak.

Buduće ulaganje

Mnogo je onih koji vjeruju da je BAT vrlo dobro dugoročno ulaganje. Osnovno načelo koje stoji iza projekta je glavno prodajno mjesto, tim se sastoji od mnogih briljantnih umova, a hrabri preglednik trenutno se koristi kao početni element za poboljšanje skaliranja projekta nudeći besplatne tokene svima koji ga koriste.

Budućnost neće biti laka za BAT, ponajviše zato što se projekt suočava s vrlo jakom konkurencijom drugih oglašivačkih divova poput Googlea i Facebooka, kao i drugih sličnih platforma za oglašavanje temeljenih na blockchainu kao Papirus i Dijeljenja oglasa. Srećom, posljednja su dva usmjerena na izdavače i oglašivače, isključujući korisnike u potpunosti, što BAT čini toliko vrijednijim. Budući ulagači trebali bi postupati oprezno i ​​provesti sveobuhvatna istraživanja prije nego što to obave. Provjera projekta putokaz je također vrlo dobra ideja.

Društveni mediji

Za više informacija o projektu, korisnicima se savjetuje da posjete projekt službena stranica. Ostali korisni izvori uključuju blog odjeljak, projekta Srednji presjek, svoje Reddit, kao i svoje Cvrkut i Telegram kanali.

Zaključak

Prema tehničkim dokumentima projekta, osim svih uključenih troškova u naplati podataka za učitavanje oglasa, to može utjecati i na performanse uređaja. Smatra se da oglasi mogu smanjiti trajanje baterije vašeg telefona ili prijenosnog računala za čak 21%. Međutim, najcjenjenije resurse koje korisnici gube zbog oglasa je njihovo slobodno vrijeme.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će budućnost izgledati i za osnovni znak pažnje i za hrabri preglednik. Iako su ekosustav zasnovan na žetonima i njegov preglednik za blokiranje oglasa izvrsni prijedlozi, projekt još uvijek zahtijeva veće stope usvajanja sve dok se s pouzdanjem ne može okrenuti profitabilnoj budućnosti. Samo će vrijeme pokazati hoće li Basic Token toka uspjeti napraviti revoluciju u industriji digitalnog oglašavanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner