Što je Satoshi? Potpuni vodič

Ako ste novi u Bitcoin (BTC) ili ste već neko vrijeme na tržištu i postavlja se pitanje “Što je Satoshi?” i dalje vam smeta, onda se ne brinite zbog toga. Na to pitanje imamo jasan odgovor. 

Zapravo, u ovom ćemo vodiču odgovoriti na pitanje “Što je Satoshi?” pa čak i više. Proći ćemo kroz značenje riječi “Satoshi”, koliko Satoshi ima u Bitcoin-u i što vrijedi Satoshi.

Što je Satoshi?

Krenimo od početka: Što je Satoshi? Satoshi je naziv koji se daje najmanjoj Bitcoin jedinici. To je ekvivalentno načinu na koji centi rade za dolare ili eure. Glavna razlika je u tome što je omjer satoshi-a i bitcoina 100 milijuna. To znači da postoji 100 milijuna satošija (poznatih i kao satovi) po BTC-u.

Sada znamo da je 1 BTC jednak 100 milijuna satošija. To sigurno može biti korisno za mala plaćanja. Danas je 20 USD u BTC-u jednako 0 000571 BTC (35 000 USD po BTC-u). Ako koristimo satoši, 20 dolara bilo bi jednako 57.142,85 satoši. Stoga postaje brže i lakše koristiti Satoshije, a ne BTC.

bitcoin novčić s dječjom plavom i ružičastom pozadinom koji pomaže korisnicima da shvate što je satoshi

Što vrijedi Satoshi?

Tada nam ovo daje odgovor na sljedeće pitanje: Što vrijedi Satoshi? Da biste znali cijenu 1 satoshi, morat ćete podijeliti cijenu od 1 BTC sa 100 000 000. Dakle, ako je 1 BTC jednak 35 000 USD, svaki satoshi vrijedi 0 000 35 USD. Što je cijena BTC viša to je cijena svakog satoshi-a veća i obrnuto.

Odgovor na “Što je Satoshi jedinica?” je vrlo jasno. Govorimo o najmanjoj mogućoj jedinici Bitcoina. Cijena svakog satoshija bit će određena tržišnom cijenom BTC-a, najveće kriptovalute na svijetu.

Trenutno ih ima nekoliko web mjesta koji nam omogućuju pristup živoj cijeni satošija. Imati jasnu ideju o tome što vrijedi satoshi omogućilo bi nam da bolje razumijemo kripto tržište. Štoviše, može nam biti korisno i da rukujemo svojim sredstvima i razumijemo kako Bitcoin funkcionira.

Mnogi pristaše Bitcoina radije cijene stvari u satoshijima. Međutim, to nije standard. Većina cijena i dalje je zastupljena u bitcoinima, a ne u satoshima. Unatoč tome, to nije spriječilo tvrtke i neke platforme da počnu koristiti sats i zamijeniti BTC kao obračunsku jedinicu.

Može li Satoshi vrijediti 1 USD?

Teoretski da. Međutim, moglo bi biti nekako teško da se to dogodi. Da bi svaki satoshi vrijedio 1 dolar, cijena pojedinog BTC novčića trebala bi biti 100 milijuna dolara. To se nekako teško može dogoditi.

Doista, ukupna tržišna kapitalizacija Bitcoina morala bi skočiti do čak 2.1E15. To je jednako 2.100.000.000.000.000 USD. To je sigurno puno više od onoga što možemo zamisliti. Ipak, jedini način da satoshi dosegnu ovu procjenu je ako američki dolar masovno devalvira.

Ako se to dogodi, ovih 100 milijuna dolara možda ne bi vrijedilo 100 milijuna dolara koliko ih danas poznajemo, ali puno manje. Unatoč tome, masovna devalvacija američkog dolara izgleda kratkoročno malo vjerojatna.


Može li Satoshi vrijediti 0,01 dolara?

Ovo je vjerojatnija situacija. Govorimo o tome da satoshi dosegnu paritet s američkim centom. Dakle, da bi se to dogodilo, svaki BTC trebao bi vrijediti milijun dolara. Iako bi to sigurno moglo biti teško, u sljedećim desetljećima to bi moglo postati stvarnost.

Ako Bitcoin dostigne cijenu od milijun dolara po novčiću, tada bi njegova tržišna procjena dosegla 21 bilijun dolara. Ovo je sigurno puno. Doista, malo analitičara daje BTC-u mogućnost da dosegne tako velike procjene.

Priznata investicijska banka JPMorgan smatra da bi Bitcoin u sljedećih godina mogao doseći cijenu po novčiću od 650 000 USD. To zasigurno nije manja stvar koja dolazi od tradicionalne financijske institucije kao što je JPMorgan.

Prije nekoliko godina, izvršni direktor JPMorgan Mike Dimon kritizirao je Bitcoin. U današnje vrijeme, s širenjem kripto tržišta, čini se da mijenjaju svoju strategiju o Bitcoinu. 650.000 BTC dolara donijelo bi cijenu svakog satoshi na 0,0065 USD.

Što je Satoshi?

Kada pokušamo odgovoriti na pitanje “Što je Satoshi?” ne možemo izbjeći razgovor o Satoshiju Nakamotu. Kao što možda već znate, Bitcoin kreiran je anonimne osobe (ili skupine pojedinaca) zvane Satoshi Nakamoto.

Satoshi Nakamoto

Do danas ne postoje jasne informacije o tome tko je Satoshi Nakamoto. Postoje neka nagađanja o njegovu stvarnom identitetu. Ali po tom pitanju nema konačnih rezultata.

Satoshi Nakamoto uspio je riješiti jedan od najvažnijih problema digitalne valute: pitanje dvostruke potrošnje. Stvaranjem Bitcoina i algoritma Proof-of-Work (PoW) svijet je vidio prvu digitalnu valutu koja se može na siguran način prenositi po cijelom svijetu.

Zbog njegovog sudjelovanja u stvaranju Bitcoina, najmanja Bitcoin jedinica zvala se Satoshi. Danas postoji nekoliko tvrtki koje nude informacije u satoshijevima, a ne u BTC-u. Međutim, većina cijena i dalje je denominirana u BTC-u, a ne u satoshisima.

Sad kad znate tko je Satoshi Nakamoto, možemo shvatiti što je Satoshi Bitcoin jedinica. To je najmanja jedinica Bitcoina. Njegovo ime potječe od osnivača Bitcoina i sada je sekundarna obračunska jedinica na nekoliko kripto platformi.

Kako dobiti Satoshije?

Ako već znate što je Satoshi, možda se pitate kako nabaviti satoshi. Jednostavan način za to je kupnja u zamjenu. Mjenjačnice kriptovaluta platforme su koje korisnicima omogućuju pristup virtualnim valutama.

Sve najveće burze u kripto industriji omogućuju korisnicima kupnju Bitcoina. Ako kupite 1 BTC, tada ste vlasnik 100 000 000 satošija. Ovo je automatski. Ako ste vlasnik Bitcoina, tada posjedujete satoshije.

Ako to još uvijek nije jasno, poslužimo se primjerom iz stvarnog svijeta. Ako imate 100 centi, onda imate 1 dolar. Od vašeg vlasništva od 1 eura, tada imate i 100 centi eura. Isto se događa s Bitcoinom. Ako ste vlasnik 1 BTC, posjedujete 100 milijuna satova i obrnuto.

Kada koristite kripto razmjenu, tada možete kupiti Bitcoin i, shodno tome, posjedovat ćete satoshije. Ako je 1 cijeli BTC preskup, tada možete kupiti manje količine BTC-a. Na primjer, možete kupiti 0,01 BTC ili ekvivalent od 1 milijun satošija. Ako imate 0,001 BTC, tada imate 100 000 satošija.

Problem s razmjenama je taj što se sve nominira u BTC jedinicama, a ne u satošima. Zbog toga mnogim korisnicima postaje komplicirano razumjeti što je Satoshi. Ovim objašnjenjem želimo vam olakšati razumijevanje kako dobiti satoshi.

Bitcoin slavine

Još jedan način zarade Satošija je upotreba bitcoin slavine. Bitcoin slavina postala je vrlo popularna kad je Bitcoin tek počeo biti poznat. Korisnici su mogli zaraditi velike količine BTC-a samo prijavljivanjem na web mjesto i izvođenjem radnje.

U početku, kada Bitcoin nije bio popularan, korisnici su mogli zaraditi nekoliko BTC novčića dnevno. Kako je cijena virtualne valute rasla, nagrade su padale. U današnje vrijeme korisnici mogu zaraditi satošije samo radeći male interakcije na web mjestima.

Na primjer, neke od ovih slavina zahtijevaju od korisnika da kliknu barem jednom na sat i izvrše captcha. Štoviše, korisnici mogu lako početi koristiti satošije i Bitcoin. Nazvana je jedna od najpopularnijih slavina za Bitcoin FreeBitco.in i djeluje već nekoliko godina.

Ipak, na tržištu postoji nekoliko slavina. Štoviše, ako želite zaraditi druge kriptovalute, to također možete učiniti. Slavine nisu samo za zaradu satošija već i za drugu digitalnu imovinu. Na primjer, Bitcoin Cash (BCH) i Litecoin (LTC) također se mogu dijeliti s korisnicima putem slavina.

Besplatna bitcoin Satoshi slavina

Vrijedno je istaknuti da nakon što zaradite dovoljno satošija, moći ćete ih povući s platforme. Svaka od ovih slavina ima drugačiji prag za povlačenje sredstava. Što je niža granica povlačenja, bolje bi bilo da znate što je Satoshi.

Igranje igara za zarađivanje Satoshisa

Ovo “Što je Satoshi?” Vodič mora imati odjeljak o zabavi. Svakako je moguće početi zarađivati ​​satoši igrajući neke jednostavne, ali smiješne igre. Kripto korisnici i pridošlice koji žele dobiti pristup Bitcoinu počeli su igrati ove igre.

Isprva je bilo nekoliko aplikacija koje ste mogli preuzeti na svoj iOS ili Android pametni telefon. U današnje vrijeme postoje sofisticiranija rješenja poput satoshi platformi koje omogućuju korisnicima primanje Satoshisa pomoću Lightning Network-a (LN).

Igre omogućuju korisnicima interakciju s platformama na različite načine. Mogu biti nagrađeni kako bi igračko iskustvo učinili sofisticiranijim. Nadalje, mogu se naplatiti ili platiti za dodatne značajke. Korištenjem mikroekonomskih poticaja korisnici mogu redovito početi zarađivati ​​Satoshis.

To bi vam omogućilo počnite zarađivati ​​Bitcoin igrajući igre. To vam također može pomoći da shvatite što je Satoshi s obzirom da ćete prvi put dobiti pristup satovima. Ako ne znate kako se nositi s njima, ovo može biti jedan od najlakših načina da započnete učiti o tome što je Bitcoin satoshi jedinica.

Negativna stvar ove platforme povezana je s činjenicom da trebate platiti da biste joj pristupili. Naknada za igranje nekih igara uključuje 1000 satošija. Iako ovo nije skupo, moglo bi postati teško ako osoba nema na raspolaganju satove za upotrebu.

Alien Run

Alien Run jedna je od najstarijih i najpopularnijih igara zaraditi besplatni Bitcoin. Ova je igra na mreži već nekoliko godina i može se preuzeti na vaš pametni telefon za samo nekoliko sekundi. Ako želite znati što je Satoshi, onda bi ovo mogla biti izvrsna opcija.

alien-run-bitcoin-satoshi-igra

Morat ćete dovršiti misije sa svojim likom. Cilj je proći sve razine i zaraditi veće satoshi nagrade. Što ste bolji u uspjehu, to su vaši satošiji veći.

Korisnici mogu povući svoja sredstva čim ukupna vrijednost dosegne 20.000 Satošija. Neki korisnici zarađuju stotine, ako ne i tisuće satošija dnevno koristeći ovu jednostavnu i zaraznu igru.

Da bi aplikacija zaradila, dijelit će videozapise sponzora. Dobra stvar je što cijelo iskustvo uopće nije invazivno. Videozapisi se neće prikazivati ​​tako često, a mogli bi vam pomoći i da dobijete nove živote ako izgubite.

Govorimo o besplatnim Satoshima koje možete zaraditi igrajući neke od najzanimljivijih dostupnih igara.

Uz nju, tvrtka koja stoji iza Alien Run-a objavila je i druge igre povezane sa Satoshi-em. Sve su ove igre povezane. To znači da ćete, ako na jednoj od ovih platformi zaradite 10 000 satoši, moći dodati u sredstva koja imate u drugoj aplikaciji. Kad dosegnete minimalni prag od 20 000 satošija, moći ćete ih povući u svoj novčanik.

Završne riječi o tome što je Bitcoin Satoshi jedinica

Satoshi je najmanja Bitcoin jedinica koju možete naći na tržištu. U bitcoinu postoji 100 milijuna Satošija. Ulagači i korisnici mogu jednostavno dobiti pristup Satoshisima kupnjom Bitcoina. Štoviše, također je moguće da igraju igre ili koriste slavine kako bi naučili što je Satoshi.

Kako se cijena Bitcoina nastavlja širiti na tržištu, svaki satoshi postaje vrijedniji. Iako u prošlosti Satošiji nisu imali gotovo nikakvo značenje (manje od 100.000 je bilo bezvrijedno), sada im kripto korisnici počinju davati veću vrijednost.

Neke platforme i tvrtke već koriste Satoshis kao obračunsku jedinicu. Štoviše, cijene se lako prikazuju kao satoshi, a ne kao BTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map