Što je Shapeshift i kako ga koristiti

ShapeShift je trenutna razmjena koja vas umjesto pohrane vašeg kripto-fonda povezuje izravno s vašim hardverskim ili softverskim novčanikom. Kripto razmjena pruža vam fleksibilnost da zamijenite jednu kripto valutu s drugom, čak i bez da ih prvo izvadite iz novčanika. Burza od ulagača naplaćuje malu količinu trenutnog tečaja zbog korištenja usluga pretvorbe i od njih ne naplaćuje ništa osim naknade rudara. ShapeShift vjerojatno nudi najbrži način za razmjenu kriptovaluta i blockchain imovine.

Nisu potrebni račun ili osjetljivi osobni podaci

Centralizirane razmjene obično zahtijevaju od korisnika da daju osobne podatke o njima, poput podataka o vozačkoj dozvoli ili putovnici, kako bi se pridržavali propisa o poznavanju vašeg kupca (KYC) i protupranja novca. Na taj način ShapeShift nudi veći stupanj privatnosti, sigurnosti i praktičnosti kripto investitorima i uvelike smanjuje rizik od ukradenih sredstava jer za upotrebu ne zahtijeva račun ili osobne podatke. Ovo je zaista velika stvar za kripto investitore.

Iako vam neke burze omogućuju kupnju, prodaju i trgovinu kriptovalutama, jedinstveni prijedlog ShapeShifta je da investitorima omogućuje transformirati ili pomaknuti kriptovalute iz jednog oblika u drugi s najvećom lakoćom. Na ovoj platformi možete transformirati Bitcoin u altcoin (poput BTC u ETH), altcoin u Bitcoin (poput LTC u BTC) i altcoin u altcoin (poput LTC u DGB) bez potrebe da kupujete ili prodajete bilo što.

Prijaviti se

ShapeShift ne zahtijeva registraciju. Možete obavljati transakcije na potpuno anoniman način jer platforma ne zadržava korisničke podatke. Čak ne trebate stvarati račun i potvrđivati ​​ga! Samo trebate navesti adresu svog novčanika, a razmjena će pružiti adresu na koju ćete slati svoje kriptovalute.

Evo detaljnog vodiča za upotrebu ShapeShift-a

Korak 1

Posjetite: https://shapeshift.io/#/coins

Korak 2

Odaberite altcoin koji želite razmijeniti

3. korak

Odaberite između “Brzo” ili “Precizno”

Ako odaberete Quick, morat ćete unijeti adresu primatelja, dok će adresu za polog pružiti ShapeShift. Neće biti potrebno navesti količinu altcoin-a koju želite, jer možete položiti sve što želite. Međutim, ako odaberete “Precizno”, bit će vam omogućen primanje točnog broja altcoina koje ste naveli.

4. korak


Kliknite “Nastavi”

Korak 5

U slučaju da ste odabrali “Brzo”, unesite svoju odredišnu adresu, adresu za povrat i prihvatite Uvjete i odredbe, u suprotnom pređite na sljedeći korak broj 6.

Korak 6

Ako ste odabrali “Precizno”, unesite količinu kovanica koju želite poslati ili primiti, odredišnu adresu i adresu povrata novca.

Primjer:

Pretpostavimo da imate Bitcoine i želite ih pretvoriti u drugi altcoin, recimo Monero. Slijedite postupak u nastavku da biste uspješno izvršili ovu kriptocoin transakciju:

Morat ćete pružiti svoju Monero (XMR) adresu ShapeShift-u, koju će ShapeShift koristiti kao vašu odredišnu adresu. Također ćete morat pružiti svoju Bitcoin (BTC) adresu burzi koja će je zapravo koristiti kao adresu za povrat novca kako bi vam vratila željene altcoine nakon uspješnog završetka transakcije. Pristanite na njihove Uvjete i odredbe prije nego što prijeđete na sljedeći korak.

U ovoj fazi postupka transakcije ShapeShift će za vas stvoriti Bitcoin adresu za polog na koju ćete morati položiti svoje Bitcoin. Postoji ograničenje minimalnog i maksimalnog pologa koje smijete uplatiti.

Savjet:

Neki novčanici mogu vam naplatiti naknadu za prijenos, pa će se u tom slučaju iznos koji novčanik naplaćuje dodati vašoj naknadi za transakciju ShapeShift, a ukupna naknada za transakciju izračunati će se u skladu s tim. Da biste izbjegli ove dodatne troškove, koristite kripto novčanik koja ne naplaćuje takvu naknadu od kripto investitora koji obavljaju transakcije na ShapeShift.

Korak 7                                                                                                                                                Kliknite “Pokreni transakciju”

Korak 8

ShaneShift će vam poslati vaše Moneros u roku od nekoliko sekundi!

Voila, gotovi ste!

Mala količina, koja je zapravo odbit će se rudarska naknada od prikazanog tečaja. Naknada za zamjenu izračunava se na temelju nekoliko tržišnih parametara i uvijek ostaje ista, bez obzira na količinu kojom se trguje. Ne postoji naknada za uslugu kao takva, a kriptovalute možete razmijeniti u roku od nekoliko sekundi.

Lagana dostupnost preko 50 kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dash, Bitcoin Cash, Zcash i ICO-ove, čine ShapeShift idealnom platformom za pretvorbu kriptovaluta u altcoins. Platforma ima podršku za tvrde vilice, tako da na ShapeShift možete razmijeniti i Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ECH) i Bitcoin Gold (BCG).

BILJEŠKA: ShapeShift vam nudi još jednu pogodnost nenaplaćivanjem “proklizavanja”, već ćete se morati koristiti njihovim tečajem. Klizanje je kada se nalog ispuni po cijeni koja se razlikuje od tražene cijene i može uzrokovati da trgovac uđe ili izađe iz trgovine po cijeni koja je niža ili viša od one koju su očekivali. Obično se javlja u razdobljima veće nestabilnosti.

Evo raspada kako neki od naknade pogledajte na ShapeShift:

 • Naknada za BTC Bitcoin rudar: 0,0025 BTC
 • Naknada za ETH rudar etera: 0,001 ETH
 • Naknada BCH Bitcoin Cash Miner: 0,0002 BCH
 • Naknada za LTC Litecoin rudar: 0,001 LTC

Ne dopušta razmjenu s fiat valutama, tako da debitne i kreditne kartice nisu od koristi. Čak je i PayPal beskoristan jer je potreban postojeći novčanik za kriptovalute da bi se bilo što moglo kupiti u ShapeShift-u.

Prednosti koje ShapeShift nudi korisnicima uključuju:

 • Trenutna razmjena kriptovaluta
 • Namjenska mobilna aplikacija za Android i iOS
 • Jednostavno sučelje prilagođeno početnicima
 • Podrška anonimnosti
 • Pretvorba je brza i bez muke
 • Većina kriptovaluta pohranjena je u hladnim novčanicima (offline) kako bi se zaštitili od hakiranja.
 • Izvrsno mjesto za diverzifikaciju vašeg kripto portfelja

Objektiv ShapeShift

Ova značajka trenutne razmjene omogućuje vam kupnju svega što biste inače kupili s Bitcoinom.

Ako se radujete sudjelovanju u predstojećem ICO-u za koji vam je potreban altcoin, poput Etera (ETH), a ne Bitcoina, ShapeShift je platforma na koju morate krenuti. Ima obilje ICO-a i tokena, također dostupnih za trgovanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map