Što je SiaCoin (SC) – sve što trebate znati

ŠTO JE SIACOIN?

Kriptovalute svakodnevno brzo postaju popularne. Razlog neizmjernog rasta nije pretjeran i u velikoj se mjeri očekuje, iako se nova tehnologija neprestano razvija. Trenutno, postoji preko 1500 kriptovaluta na tržištu, a broj se povećava. U međuvremenu, nisu sve kriptovalute vrijedne ulaganja jer većina njih ne podnosi test vremena. To može biti zbog jednog ili drugog razloga jer nekoliko čimbenika utječe na opstanak novčića. U svjetlu ovoga, predstavljajući vam potrebno, predstavljamo vam, SiaCoin, SC u koju vrijedi uložiti i uglavnom je uočljiva zbog svojih ponuda.

SiaCoin distribuirana je platforma za pohranu u oblaku koja oslobađa neiskorišteni prostor za pohranu. Natječe se s centraliziranim naslijeđenim konkurentima poput Dropbox, Amazon, Jabuka, i Microsoft. To je decentralizirana platforma za pohranu osigurana blockchain tehnologijom. Platforma za pohranu koristi nedovoljno iskorišteni kapacitet tvrdog diska širom svijeta kako bi stvorila tržište za pohranu podataka koje je pouzdanije i po nižoj cijeni od dostupnih tradicionalnih davatelja usluga. Ideja SiaCoina omogućava svima širom svijeta da iznajme svoje skladište i zauzvrat ih nagrade za njihov doprinos. Uz to, usluge hladnjače trenutno su decentralizirane, a podaci se pohranjuju na poslužitelj treće strane. SiaCoin omogućuje decentraliziranje pohrane jer svi korisnici daju sve resurse. Korištenje SiaCoina čini vaše datoteke potpuno privatnima jer Sia šifrira i distribuira datoteke u decentraliziranom sustavu. U stvari, svi korisnici mogu kontrolirati svoje privatne ključeve za šifriranje i oni posjeduju svoje podatke.

KAKO RADI SIA

Kao što je već spomenuto, Sia je platforma za pohranu u oblaku kao što su Google Drive, Dropbox i Amazon Cloud. Ono što Sia razlikuje od ostalih tradicionalnih pružatelja usluga pohrane u oblaku jest to što je to decentralizirani sustav za pohranu podataka s otvorenim kodom, zasnovan na blockchainu. Sia korisnicima nudi peer-to-peer ekosustav za pohranu koji omogućava bilo kome širom svijeta da unajmi ili iskoristi rezervni prostor na tvrdom disku. Sia nagrađuje bilo koga na mreži pomoću SiaCoina, a to je nešto zbog čega bi se barem trebali nasmiješiti. Sve transakcije u mreži osigurane su ugovorima o registraciji i dokazima o pohrani. Također, Sia ne prihvaća plaćanja od kupaca, već dopušta plaćanje na svojoj platformi. Ovo bi mogao biti početak hostinga budućnosti u kojem se više ne temelji isključivo na središnjim poslužiteljima.

SKLADIŠNI EKOSISTEM

Ekosustav omogućuje fleksibilne mogućnosti skladištenja. Klijenti i pružatelji usluga izvršavaju transakcije u sustavu. Davatelji su poznati i kao domaćini koji klijentima pružaju prostor za pohranu, a plaćaju u Sia-i. Pružatelji usluga mogu odrediti cijenu, oglas i standarde kazni. Klijenti također imaju mogućnost postavljanja svojih standarda, a mogu odabrati i davanje poticaja pružateljima usluga na temelju kvalitete ponuđene usluge.

FILE UGOVORI

Kada se izvrši poslovna transakcija između klijenta i davatelja usluga, obje strane napišu prijavljeni ugovor i on se pohranjuje na Sia-in blockchain. To omogućuje kaznu ako bilo koja strana ne izvrši obvezu. Ugovori o datotekama ne osiguravaju samo razinu sigurnosti u mreži. Kada klijent kreira prijavljeni ugovor, on polaže saldo SiaCoina u ugovor koji se koristi kasnije kada se transakcija izvrši. Ovi ugovori o datotekama na bloku Sia osiguravaju da su i domaćini i korisnici zadovoljni.

DOKAZ O SKLADIŠTENJU

U ekosustavu se sprječavaju prijevarna djela jer pružatelj usluga mora pružiti obvezni dokaz o skladištenju. Dokaz o pohrani mora dostaviti davatelj usluge prije nego što primite uplatu, što znači da, ako davatelj ne dostavi dokaz o pohrani tijekom određenog razdoblja, ugovor će se raskinuti.

KORISTI SIA

U usporedbi s tradicionalnim sustavom za pohranu, SiaCoin ima prednost sa sljedećim prednostima:


Privatnost: Svi podaci obrađeni na Sia mreži zaštićeni su, a davatelj im ne može pristupiti. Korisnik će znati samo privatni ključ za pristup pohrani. To je puno bolje od tradicionalnog modela, jer tvrtke za pohranu u oblaku domaćina imaju pristup datotekama.

Sigurnost: Sia štiti podatke klijenta od jedne točke neuspjeha, a to je moguće postići decentraliziranim sustavom koji također omogućuje dijeljenje učitanih dokumenata između različitih pružatelja usluga.

Pristupačnost: Cijene u Siji su fleksibilne i orijentirane na tržište. Iako cijena može biti vrlo niska u usporedbi s tradicionalnim modelima, klijenti licitiraju za skladišni prostor što dovodi do najniže moguće cijene, a plaćaju SiaCoinom koji se može ili iskopati ili trgovati.

POVIJEST TRGOVINE

Sia je u prostor kriptovaluta lansirana 7. lipnja 2015. i započela je trgovanje po cijeni od 0,000046 dolara po SiaCoinu. Međutim, Siacoin je doživio eksploziju između studenog – prosinca 2017. godine s cijenom od oko 0,09 američkih dolara. Trenutno se trguje na 0,017 dolara, a na 37. mjestu je coinmarketcap.

GDJE KUPITI I ČUVATI SIACOIN

SiaCoin možete kupiti na Bittrex, Uzvišena ili Poloniex s bilo kojim Bitcoin ili Ethereum. Bittrex i Uzvišena imaju veći postotak SC u odnosu na Poloniex. Upbit i Bittrex uzimaju i Bitcoin i Ethereum dok Poloniex uzima samo Bitcoin. Da biste kupili SiaCoin, morate imati bitcoin ili ethereum, nakon čega možete razmijeniti svoj bitcoin ili Ethereum u Siacoin na bilo kojoj od burzi. Sljedeći je korak pohraniti svoj SiaCoin u Sia novčanik. Sia podržava samo novčanike za stolna računala na Linux, Mac i Windows platformama.

KARTA CESTA I ŠTA ĆE DOĆI

Usluge na Sia-i se neprestano poboljšavaju. Planiraju implementirati streaming video zapisa, prilagoditi uslugu tako da istovremeno podržava datoteke veće od 10 TB, omogućiti korisnicima dijeljenje datoteka s platformama izvan Sie, te implementirati laganu podršku za klijente i mobilne uređaje, nadmetati se s platformama za pohranu u oblaku poput Dropboxa, Google Vozite i OneDrive. U budućnosti će se implementirati dvosmjerni ped za financijsko povezivanje Bitcoin i SiaCoin Blockchains.

U blockchain prostoru Sia-ini izravni konkurenti su Storj i MaidSafe, ali Sia tvrdi da je bolji s enkripcijom i decentralizacijom. Potreba za sigurnošću podataka, privatnošću i decentralizacijom u današnje je vrijeme vrlo velika i može se reći da je Sia došla u najpogodnije vrijeme. Budućnost doista obećava za SiaCoin!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map