Što je Vertcoin (VTC) – sve što trebate znati

Vertcoin (VTC) je decentralizirana, peer-to-peer valuta slična Bitcoin-u (BTC) i Litecoin-u (LTC). Vertcoin se na tržištu plasira kao „narodni novčić“, i to je istina jer je u potpunosti u vlasništvu njegovih korisnika.

Koristi Lyra2RE (v2) algoritam, Proof-of-Work metodu provjere valjanosti transakcija, a generira 84 milijuna kovanica. Vrijeme bloka je 2,5 minute, a nagrada po bloku je 25 novčića. Vertcoin također koristi Atomic Cross-Chain, decentraliziranu metodu razmjene Vertcoina s drugim kriptovalutama.

Ono što Vertcoin izdvaja iz mnoštva jest činjenica da je za razliku od mnogih drugih PoW kovanica dizajniran da bude u potpunosti otporan na ASIC. Distribuira se pošteno, razvijaju ga svi članovi zajednice, a u potpunosti ga financira donacije.

ASIC otpor

Njegov je algoritam stoga osmišljen kako bi rudarima onemogućio upotrebu bilo koje vrste ASIC hardvera za rudarenje na blockchainu. To uključuje prilagođeni hardver za rudarstvo, kao i multipool rudarstvo. To znači da se rudari mogu pošteno natjecati jedni s drugima i da distribuirana mreža točno provjerava transakcije. Zapravo, ovo je glavno prodajno mjesto Vertcoina.

Tim koji stoji iza projekta uporan je u pružanju mogućnosti rudarima da se pošteno natječu jedni s drugima i ne postanu žrtve proizvođača ASIC hardvera. Tim je javno izjavio da će promijeniti algoritam u hard fork ako stvari krenu loše i ako ASIC ikad bude dopušten.

Asić

Vertcoin rudar s jednim klikom

Osim otpora ASIC-u, Vertcoin ima i druge značajne značajke poput Vertcoin 1-Click Miner. Ovaj program s odgovarajućim nazivom osigurava da gotovo svatko može ući u rudarstvo Vertcoina i stvoriti Vertcoin za sebe.

Aplikaciju možete preuzeti izravno s Vertcoinova službenog GitHub-a spremište. Jednom instalirani, samo morate unijeti adresu novčanika na koju će se prenijeti vaše rudarske nagrade. Adresa Vertcoina uvijek treba počinjati s V i treba sadržavati između 26-36 alfanumeričkih znakova. Ostatak postupka jednako je jednostavan jer se morate pridružiti rudarskom spremištu i naknadno odabrati hoćete li za postupak rudarstva koristiti GPU ili CPU.

1 klik

Ispod možete pronaći popis rudarskih bazena koji se mogu koristiti za kopanje Vertcoina:

Razvođeni p2pool čvor

Zpool

Uvijek Hashin p2pool


Čvorište rudarskog bazena

Daj mi kovanice

Trenutno su najbolji GPU-ovi za Vertcoin Mining kartice NVidia 10 Series. Međutim, tim vrijedno radi i želi stvoriti učinkovit način korištenja AMD kartica.

Rudar

Novčanici

Vertcoin također nudi svojim korisnicima a web novčanik, iako u biti nije toliko siguran kao hardverski novčanik. To korisnicima Vertcoina omogućuje jednostavan način sigurnog pohranjivanja i slanja Vertcoina. Korisnicima mobilnih uređaja ostaje opcija izbora Coinomi, jedan od najboljih mobilnih novčanika s podrškom za VTC.

Ako želite a softverski novčanik, možete odabrati službenog klijenta (račvasti od Bitcoin Core). Ovaj vam novčanik nudi mogućnost samostalne provjere cijele povijesti blockchaina. Imajte na umu da ako želite iskopati Vertcoin, tada je ovaj Core novčanik nužan.

Također postoji mogućnost upotrebe a Novčanik zasnovan na VTC Electrum. Međutim, imajte na umu da ovaj novčanik ne podržava čvor p2pool.

Nakon što novčanik pokrenete, možete početi stvarati svoju adresu. Korisnici su dužni platiti vrlo malu naknadu za obavljanje transakcija. Na primjer, da biste prenijeli 100 VTC, morate platiti negdje oko 0,001 VTC. Naknada postoji za pomoć u održavanju mreže.

Trgovanje Vertcoinom

Baš kao i većina kriptovaluta, ni povijest trgovine Vertcoina nije bila bez uspona i padova. Nakon Mt. Gox hack, kriptovaluta nije vidjela puno aktivnosti. Najviša vrijednost svih vremena bila je 10,14 dolara, a zabilježena je u prosincu 2017.

Od pisanja ovog članka, Vertcoin se trenutno nalazi na 152. mjestu i trguje za 1,86 dolara kako je navedeno na CoinMarketCap.

Kupnja Vertcoina

Najjednostavniji način kupnje Vertcoina je plaćanje pomoću Bitcoina. Postoji više burzi s kojih možete kupiti VTC. Neki od najrelevantnijih primjera uključuju Bittrex, CoinEgg, Poloniex, Trgovina trgovinom, Uzvišena, i LiteBit. Cjelovit popis razmjena dostupan je na CoinMarketCap.

Predviđanje cijena

Vertcoin je imao vrlo dobru 2017. godinu. Godinu je započeo oko 0,03 centa i dosegao je gotovo 10 dolara, što je prilično impresivno. To je povećanje od 29000%, ako ne i više.

Njegova cijena u BTC-u također je znatno porasla, prelazeći s 0,00003437 BTC u siječnju na 0,00086408 BTC na kraju 2017. Od tada je valuta na medvjeđem tržištu koje do sada izgleda nije kraj.

Bit će vrlo važno pratiti kako će opće kripto tržište više rasti u sljedećim mjesecima da bi se vidjelo može li ova virtualna valuta rasti i povećavati cijenu ili ne. U slučaju još jednog trka bikova kakav smo imali u prošlosti, i Vertcoin je mogao zabilježiti važne dobitke.

Vertcoin tim

Tim koji stoji iza projekta vrlo je strastven. Dok se drugi kripto projekti oslanjaju na ICO-ove i velika ulaganja, Vertcoin se jednostavno oslanja na svoje korisnike. Projekt se ne osjeća kao punopravno kripto poduzeće i, s obzirom na postavljene tehničke vještine tima, to nije iznenađujuće.

Neka od vrijednih imena uključuju James Lovejoy (vodeći programeri), Joe Straub, Star Im, Eric Kubik, Bryan Goodson, Gert-Jaap Glasbergen i Alex Turek, samo da nabrojimo neke. Mapa puta projekta može se vidjeti na Trello, omogućujući članovima zajednice da ostanu uključeni i budu u toku s najnovijim razvojem i planovima.

Tim

Zaključak

Vertcoin se pokazao kao vrlo perspektivan projekt s puno potencijala za budući razvoj. Trenutno je to vrlo dobra alternativa Litecoinu i Bitcoinima kojima većinu rudarstva rade velike rudarske tvrtke, a ne njihovi korisnici.

Činjenica da je Vertcoin otporan na ASIC može se dugoročno pokazati kao jedna od prednosti platforme. Vertcoin je jedan od klasičnih primjera kakva bi trebala biti kriptovaluta, čvrsto se držeći tradicionalne kriptovizije. Vertcoin je jedna od najjednostavnijih kriptovaluta vani. Cilj je pružiti svojoj zajednici uistinu decentraliziranu valutu u vlasništvu svih unutar nje.

Vertcoin kontakti i dodatne informacije:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map