Što su BitShares (BTS) – sve što trebate znati

Stvorio je davne 2014. kripto vunderkind Dan Larimer, BitShares (BTS) je jedan od najstarijih blockchain projekata, kao što je nekad bio pod imenom ProtoShares (sa susjednim PTS tokenom).

Glavni cilj platforme je olakšati financijske transakcije i interakcije u decentraliziranom pitanju putem tehnološki napredne razmjene koja podržava i stvaranje kriptovaluta i trgovanje. Ukratko, osmišljen je kako bi pomogao svima onima širom svijeta koji nemaju izravan pristup klasičnim financijskim uslugama.

U osnovi, BitShares pruža jedinstvenu priliku da „nebankarirani“ postanu vlastite banke zahvaljujući sigurnim i decentraliziranim alatima potpomognutim blockchain tehnologijama.

BitShares

Sve o Grapheneu

Još jedna zanimljiva činjenica je da se BitShares temelji na Graphene, otvoreni izvor, implementacija blockchaina C ++ dizajnirana da djeluje kao mehanizam konsenzusa. Možete vidjeti neke Grapheneove stvarne korisne programe iza projekata kao što su Steemit.com i PeerPlays.com.

Jedna vrijedna pažnje je činjenica da Graphene može obraditi čak 100.000 transakcija u sekundi i ima blok-vrijeme od samo 1,5 sekunde. Dakle, BitShares je u mogućnosti obraditi više transakcija svake sekunde nego MasterCard i Visa financijske usluge zajedno. Do danas, BitShares i dalje drži rekord u najvećem broju transakcija u jednom danu, negdje oko 920.000 transakcija zabilježeno je 13. rujna 2017..

BitShare-ova decentralizirana razmjena sredstava

The BitShares razmjena je osmišljen kako bi osigurao zaštitu svih svojih transakcija, bez uobičajenih ograničenja trgovanja i povlačenja. To je jedna od najjeftinijih burzi i svi trgovci imaju jednaka prava i prednosti.

Na decentraliziranoj burzi BitShares možete brzo i jeftino trgovati s dvije vrste imovine: pametnim kovanicama i imovinom koju izdaju korisnici..

Da bi se to postavilo u perspektivu, ova imovina zasnovana na kriptografiji prati imovinu iz stvarnog svijeta, poput američkog dolara, poznatog i kao bitUSD. Što se tiče pametnih kovanica, imajte na umu da su ovi novčići programirani tako da uvijek imaju približno jednaku vrijednost kao stvarna vrijednost njihove reprezentativne imovine. Uvijek zrcale njihovu povezanu fiat vrijednost. Na primjer, jedan bitUSD dizajniran je da ima istu vrijednost kao jedan američki dolar.

Korisničku imovinu kreiraju korisnici platforme. Svatko tko je vlasnik BTS-a može izdati vlastitu imovinu. Ta su sredstva prilagođeni tokeni koji se mogu registrirati na platformi. Najbolje je to što korisnici imaju potpunu kontrolu nad načinom na koji stvaraju te resurse, jer mogu birati svoju povezanu strukturu, kao i vrijednost. Tko god stvori sredstvo, mora također navesti ime, distribuciju, opis i ostale potrebne podatke.

Razmjena uključuje podršku za imovinu koja prati inflaciju, dionice, obveznice, pa čak i indekse. Možete trgovati gotovo bilo čime, pod uvjetom da vaša imovina ima dovoljno interesa. Nekoliko relevantnih primjera su kriptovalute, fiat valute, zlato, plin, nafta i drugi dragocjeni materijali.

Decentralizirane autonomne tvrtke (DAC)

Internu administraciju BitSharesa kontrolira takozvana Decentralizirana autonomna tvrtka (DAC), okvir posebno dizajniran da pomogne nositeljima BitSharesa da odluče o budućnosti BTS-a. BitShares sam po sebi može se smatrati DAC-om, jer je dizajniran da osigura dovoljnu naknadu za sve ljude koji su uključeni u razvoj platforme.

Svaki član u osnovi može postati zaposlenik, jer vlasnici kovanica BitShares mogu odlučiti kako će se sredstva dodijeliti unutar platforme. Što je više kovanica netko uložio, to će mu se glas više izmjeriti. Postoje tri vrste radnika: svjedoci, delegati i radnici.

Delegirani dokaz o udjelu (DPoS)

Prva vrsta radnika, svjedoci, su oni koji su plaćeni za obradu transakcija i zaštitu mreže. S druge strane, delegati su neplaćeni, ali drže se na temelju svojih doprinosa, što znači da mogu predlagati različita ažuriranja za platformu u cjelini. Napokon, radnici su ti koji mogu predlagati projekte i, ako i kada njihovi projekti budu izglasani, počinju biti plaćeni da idu dalje sa svojim razvojem.

Da bismo sve dodatno pojednostavili: svjedoci rade “dizanje teškog”, svjedoci i radnici plaćaju se u blockchainu, a svjedoci odgovaraju.

Tradicionalni dokaz o radu (PoW) (koji koristi većina kriptovaluta, uključujući Bitcoin) već se smatra zastarjelim rješenjem jer koristi značajne računalne resurse. BitShares koristi model konsenzusa Delegirani dokaz o udjelu (DPoS). Dizajniran je za poboljšanje dizajna Proof of Stake (PoS) i za uklanjanje potrebe za PoW modelom.

Planirana plaćanja na BitShares

Jedna značajna prednost koju BitShares ima u odnosu na druge platforme pametnih ugovora je podrška za planirana plaćanja koja vam omogućuje da postavite ovlašteno povlačenje sa svog računa. Još bolje, platforma se također može pohvaliti podrškom za ponavljajuća plaćanja, čineći da se mjesečne pretplate čine kao šetnja parkom.

Sve što trebate učiniti da biste postavili periodična plaćanja je davanje dozvola za povlačenje i odabir ograničenja povlačenja po razdoblju.

Program nagrađivanja preporuka

Slično većini blockchain platformi, BitShares također nudi program preporuka s nagradama. Dizajniran je tako da koristi platformi i svima koji već jesu na mreži tko uspije privući više ljudi, da tako kažem. Program vam dodjeljuje 80 USD za svakog doživotnog člana kojeg se prijavite. 80 USD iznosi naknada od 100 USD koju svaki doživotni član mora platiti kad se prijavi.

Preporuka

Ton Tim

Javni predstavnik BitShare je Dan Larimer, njegov tvorac. Kao što je prethodno spomenuto, BitShares je DAC, pa ne čudi da se o ostatku tima zna vrlo malo. U teoriji je član praktički svaki korisnik koji aktivno sudjeluje u platformi stvaranjem, glasanjem, ulaganjem i razvojem.

Kako kupiti BitShares BTS

BTS možete kupiti na Razmjena imovine BitShares sam trgujući bilo kojom drugom kriptovalutom za nju ili izravno s neke od najpopularnijih burzi. Tu spadaju ZB.COM, Binance, Huobi, Poloniex, Vrata.io i mnogi drugi.

Zaključci i povezani rizici

BitShares je bez sjene sumnje vrlo moćna platforma koja se temelji na dobro promišljenoj arhitekturi i koja svojim korisnicima nudi puno korisnih decentraliziranih financijskih usluga. Svojim korisnicima pruža mogućnost izdavanja pametnih kovanica (bitAssets), ima potencijal obrađivati ​​više od 100.000 transakcija u sekundi i dodaje potreban upravljački sloj putem svog algoritma Delegirani dokaz uloga (DPoS).

Međutim, niti jedan žeton trenutno nije imun na radikalne padove vrijednosti. Rizik od događaja „Crni labud“ još je uvijek prisutan i, u slučaju da se dogodi, platforma bi potencijalno mogla izgubiti sposobnost provođenja stabilnih transakcija u velikim razmjerima.

Ako ništa drugo, BitShares je istinita izjava da se tvrtke zapravo mogu voditi decentraliziranom metodom. Međutim, to je eksperimentalna tehnologija, pa je još uvijek dug put dok BitShares ne postane neprimjetan za takve nepredviđene događaje, FUD-ove, pa čak i sigurnosne provale i napade.

BitShares kontakti i dodatne informacije:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner