Vodič za početnike u slaganje biblioteke

Broj blockchain projekata koji provode različite mehanizme za ostvarivanje pasivnog dohotka trenutno je u porastu. Među njima nalazimo Neblio (NEBL), blockchain projekti usmjereni na pružanje poslovnih rješenja. Glavni cilj Neblia je voditi put masovnom usvajanju blockchaina u poslovanju širom svijeta.

Neblio je također jedan od blockchain projekata koji ima visoku stopu ulaganja. Zapravo, kada je Neblio izašao tijekom ICO-a, tvrtka je već imala radni novčanik s stopom od 10% uloga godišnje. Međutim, prije nego što shvatimo kako slagati Neblio, prvo moramo razumjeti PoS.

Neblio2

Proof-of-Stake

Proof-of-Stake, ili skraćeno PoS, genijalan je konsenzusni algoritam. Neblio ga koristi kako bi osigurao da su svi članovi njegove mreže pouzdani i da se ponašaju iskreno. Sve veća popularnost PoS algoritama posljedica je činjenice da su energetski učinkovitiji od svojih kolega, Proof-of-Work algoritama.

Njezino je osnovno načelo vrlo jednostavno: zahtijeva od članova mreže da drže i ulože svoje udjele u kriptovalutama radi provjere valjanosti transakcija. Što više kovanica korisnik uloži, veće su šanse da je njegov novčanik izabran da riješi određeni blok.

Značajke

Što je ulog?

Neblijin konsenzualni algoritam djeluje na isti način, s vrlo malim izmjenama. Algoritam određuje vodeću ulogu u razmaku od otprilike 2 minute. Korisnički novčanik potvrđuje poslanu transakciju i korisnik ispunjava uvjete za primanje novostvorenih NEBL tokena. Međutim, da bi primio nagrade za ulog, dotični novčanik mora biti na mreži.

Ukratko, ulog je postupak u kojem se određeni novčanik koristi za potvrđivanje transakcija i prikupljanje nagrađenih novčića. Kada novčanik ulaže, provjerava transakcije kako bi bio siguran da svi koji šalju kovanice zaista posjeduju kovanice. Da bi mreža bila sigurna, svake dvije minute odabire se jedan mrežni novčanik koji će dobiti nagradu za ulog. Pobjeđuje novčanik s najviše “tombola”.

Dob novca, težina mreže, težina korisnika i očekivano vrijeme

Da bismo dalje razumjeli kako ulog djeluje, također moramo pokriti koncept “Doba novčića”. Ovu je tehnologiju implementirao Neblio kako bi utvrdio koliko su vremena određeni novčići u novčaniku.

To je važno kako bi se utvrdila korisnikova “težina”. Ova težina je broj koji je predan u fond za ulaganje i predstavlja ukupan broj kovanica koje korisnik ima uz bonus za dob kovanica.

Ta se težina povećava nakon što je novčić bio u praznom hodu u novčaniku 24 sata. Nastavlja se povećavati do 7 dana, nakon čega težina stagnira sve dok se količina kovanica ne mijenja.

“Mrežna težina” je broj ulaznica dostupnih za tombolu. Ukratko, mrežna težina je zbroj “ponderirane starosti kovanica” svih kovanica koje trenutno stoje na mreži.


Izraz “očekivano vrijeme” odnosi se na vrijeme do sljedeće nagrade. Budući da korisnici posjeduju različite iznose ulaznica, što više ulaznica imaju veće šanse za dobitak.

Kako uložiti NEBL (vodič)

Da biste uložili NEBL, prvo morate dodati novčiće Neblio u svoj novčanik. Da biste to učinili, trebat će vam novčanik s kojeg ga možete preuzeti Službena web stranica tvrtke Neblio. Možete isprobati jedan od više jezgri novčanika za stolna računala koji nude širok spektar značajki, omogućujući vam sigurno slanje, primanje i ulaganje NEBL-a unutar sučelja pristupačnog za početnike. Osnovni novčanici dostupni su za sve glavne OS-ove, poput Windows, MacOS i Linux.

Druga valjana opcija bila bi odabir Neblio Oriona, jednog od najnovijih novčanika tvrtke. Dolazi s podrškom za sve moderne preglednike, kao i za stolne i mobilne platforme (Android i iOS).

Da biste započeli s ulaganjem, morat ćete osigurati da vam je novčanik otvoren, otključan i povezan s mrežom. Nakon što nabavite novčiće i novčanik Neblio bude spreman, morat ćete sinkronizirati novčanik s blockchainom. Trajanje ovog postupka izravno je u skladu s procesorskom snagom vašeg uređaja i internetskom vezom. Imajte na umu da ne postoji minimalni iznos NEBL-a potreban za ulog.

Sljedeći, vrlo važan korak postupka je šifriranje novčanika. Da biste šifrirali novčanik, idite na “Postavke” i osigurajte ga pomoću lozinke.

Sada je preostalo samo otključati novčanik, pričekati i zaraditi. Vrlo korisno vodič može se naći na Neredo subreddit. Preporučujemo da slijedite ovaj vodič ako želite da vaš novčanik cijelo vrijeme ostane na mreži, jer je ovaj vodič za postavljanje Raspberry Pi3 kao uređaja za iskolčenje.

Vrijedno je imati na umu da će biti potrebno najmanje 24 sata da vaši novčići budu uključeni u postupak ulaganja. Također je vrijedna pažnje činjenica da će vaši novčići doseći maksimalnu težinu i svoj maksimalan potencijal povrata tek nakon što prođe sedam dana.

Kao što je već spomenuto, procijenjeni povrat ulaganja iznosi 10% godišnje, što je vrlo dobra vrijednost, pogotovo kada ga usporedite s ostalim NePo-ovim PoS konkurentima kao što je NavCoin (NAV), NEO (NEO), Lisk (LSK), ARK (ARK), Reddcoin (RDD), PIVX (PIVX), Gotovina u zrnu graha (grah), i Stratis (STRAT), Okcash (u redu), Izvješteno (DCR), samo da nabrojim nekoliko.

Nadamo se da ste smatrali da je ovaj članak zanimljiv te, kao i obično, toplo preporučujemo da napravite vlastito istraživanje prije nego što počnete premještati sredstva.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map