Vodič za početnike za Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) je žeton koji je razvio Binance, najveća svjetska burza kriptovaluta po obujmu trgovine. Token ima za cilj smanjenje troškova transakcija na platformi pod uvjetom da se koristi BNB token. BNB je ERC-20 token stvoren na Ethereum blockchainu, ali u tijeku su planovi za prijenos BNB-a u vlastitu mrežu. Ovaj vodič za Binance Coin proći će kroz osnove projekta dok radi na postizanju svojih ciljeva.

Funkcije BNB-a na platformi Binance

Binance Coin namijenjen je olakšavanju komunalnih usluga na razmjeni i vođenju operacija po jeftinijim troškovima, barem za sada. Neke od funkcija kojima se BNB vjeruje na platformi uključuju plaćanje naknada za transakcije, naknada za razmjenu i naknada za uvrštavanje.

Kako bi privukao ljude da koriste BNB token, Binance je uveo popust od 50 posto prilikom upotrebe tokena. Međutim, popust će se smanjivati ​​svake godine tijekom četiri godine.

Prema bijeloj knjizi tokena, popust će biti 50 posto tijekom prve godine, 25 posto tijekom druge godine, 12,5 posto tijekom treće godine i 6,25 posto. Pete godine Binance će prekinuti popuste kada koristi BNB token na burzi. Naknade za trgovanje na platformi trenutno iznose 0,1 posto.

Osim plaćanja naknada na burzi, može se koristiti i za kupnju određenih ICO tokena navedenih na platformi.

Povijest novčića BNB-a

Povijest BNB-a isprepletena je s poviješću Binancea. Sredinom prošle godine burza je izdala početnu ponudu kovanica.

ICO je trajao od 14. srpnja do 27. srpnja 2017., a prihod je iskorišten za pokretanje Binance berze kriptovaluta i tokena BNB. Tijekom ICO razdoblja prodano je 100 milijuna BNB, čime je prikupljeno 15 milijuna dolara.

Burza je u početku imala sjedište u Kini, ali pomaknuo svoje glavne urede na Malti nakon što je kineska vlada uvela zabranu svih kriptovaluta u zemlji.

Na čelu platforme je Changpeng Zhao koji je ujedno i njezin osnivač. Ostali su Roger Wang (CTO), James Hofbauer (glavni arhitekt) i Paul Jankunas (potpredsjednik inženjeringa).

Vrijedno je spomenuti da je prije nekoliko mjeseci tim koji stoji iza Binancea odlučio spaliti svoju raspodjelu tokena, što je jednako 40% ukupnog kovanog novca izdanog na burzi. Na taj način, oni neće morati ovisiti o cijeni BNB-a da bi nastavili raditi svoj posao.

Smanjivanje ponude BNB-a

Binance je istaknuo da treba smanjiti količinu BNB u optjecaju na samo 100 milijuna, što je 50 posto ukupne ponude BNB tokena. To će se postići spaljivanjem ili otkupom BNB tokena na kvartalnoj osnovi. U svakom tromjesečju iznos otkupljenih BNB tokena vrijedit će 20 posto kvartalne dobiti burze.

Kupnjom vlastitih tokena, Binance želi smanjiti ponudu kako bi pokušao pokrenuti potražnju koja može imati pozitivan učinak na cijenu BNB-a.


BNB token također se može zamijeniti za druge saldo sitnih kovanica koje razmjena naziva ‘kripto prašina’. Kripto prašina s nekoliko kovanica na platformi može se pretvoriti u BNB token.

12. srpnja Changpeng Zhao najavio je da će se odreći svih svojih dodijeljenih BNB-a i pridonijeti im njihovoj predanosti spaljivanju ukupno 100 milijuna BNB tokena. Tim iza Binancea odlučio je spaliti svoje tokene zadnjim tromjesečnim sagorijevanjem u kojem je spaljeno 808.888 BNB tokena. 

Kao što je gospodin Zhao objasnio, tim u Binanceu držao je 40% ukupne ponude BNB-a, što im je dodijeljeno kao nagradu za posao koji su obavili na izgradnji platforme za kripto trgovanje i blockchain ekosustav. Na taj način, oni će i dalje paliti BNB na temelju volumena trgovanja na Binanceu svakog tromjesečja, ali tim je odustao od dodjele tokena. 

Cilj je postići ukupnu opskrbu BNB-a od 100 000 000 kovanica, kad trenutno ima opskrbe od gotovo 189 000 000 BNB.

Changpeng Zhao je napisao u blogu pušten u srpnju:

“Tim će prvo izgorjeti raspodjelu 80 000 000 BNB timova, a preostalih 9 000 000 BNB spalit će razmjena Binance.com.”

Na taj će način Binance sebi dodijeliti 0 BNB iz izvorne zalihe. Sva sredstva koja će tvrtka prikupiti dolazit će od usluga koje trenutno nude.

Budući planovi za Binance Coin (BNB)

Binance planira migrirati novčić s Ethereum platforme, zajedno s decentralizacijom razmjene na Binance Chain gdje će BNB biti izvorni token. Binance također nastoji preći sa toga da je tvrtka uspjela upravljati zajednicom.

Kako bi povećao potražnju za BNB tokenom, Binance je započeo nekoliko projekata koji uključuju Binance Launchpad koji je specijaliziran za ICO-ove i omogućava upotrebu BNB-a. Tu je i Dobrotvorna zaklada Binance Blockchain koja daje donacije u obliku žetona BNB-a.

Binance je već mogao pokrenuti vlastitu blockchain mrežu i decentraliziranu razmjenu. Binance Chain omogućuje projektima puštanje svojih kovanica na vrh, a Binance decentralizirana razmjena (DEX) pomaže korisnicima u transakciji digitalne imovine bez ovisno o glavnoj Binance platformi. 

Binance Chain je bio pokrenut 23. travnja i koristi token BNB kao glavno digitalno sredstvo mreže. Mehanizam konsenzusa koji provodi ova blockchain mreža poznat je pod nazivom Delegirana bizantska tolerancija na greške (dBFT). 

Štoviše, burza je pokrenula svoju decentraliziranu burzu kako bi korisnici imali veću kontrolu nad svojim sredstvima. Centralizirane razmjene obično imaju slabe točke koje hakeri iskorištavaju. Burza je izgubila 7000 BTC zbog hakera koji je mogao imati pristup Binanceovim sredstvima. Međutim, platforma je koristila svoj SAFU fond kako bi korisnicima vratila novac koji su izgubili. 17

BNB Pohrana

Biti Token ERC-20, BNB se može pohraniti u softverske novčanike kao što su MyEtherWallet i Jaxx, dok hardverske novčanike poput TREZOR-a i Ledger Nano S također podržavaju BNB. Općenito, bilo koji novčanik koji može pohraniti Ethereum (ETH) također može podržavati BNB token.

Međutim, kako se token migrira na vlastiti blockchain, tim će morati razviti kompatibilni novčanik.

Saznajte više

Pročitajte dalje od ovog vodiča za Binance Coin provjerom članka BNB predviđanja cijena i tehničke analize. Zainteresirani čitatelji trebali bi provjeriti i našu pokrivenost Binance Coin-a u člancima koji istražuju njegovu ‘plinsku’ upotrebu za Binanceovu decentraliziranu burzu ili kako je cijena BNB porasla u odnosu na širenje burze.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map