Vodič za početnike za Wanchain

Iako uobičajeno usvajanje još nije stiglo, aktivnih blockchain projekata ne nedostaje. Trenutno na CoinMarketCap-u postoji 2081 kripto valuta. I to samo uzimanje u obzir projekata s vlastitom kriptovalutom.

Nedostatak interoperabilnosti između svih ovih različitih mreža na kraju će se pokazati kao prepreka. Ova prepreka može stati na put blockchainu koji dolazi do masa. To je također ono što Wanchain želi riješiti i razlog zbog kojeg je projekt jako uzbuđen.

Wanchain, zgusnut

Pa, što je Wanchain? Zamislite da su mreže poput Bitcoina i Ethereuma vlastiti privatni otoci. Wanchain je most između ovih otoka.

Ako ste se bilo koje vrijeme bavili kripto i blockchainom, možda ste iskusili koliko je krajolik fragmentiran. Treba vam desetak različitih novčanika i trebate koristiti hrpu različitih razmjena. Praktična upotreba kriptovaluta, bilo kao uslužni tokeni ili za redovite kupnje, još je veći problem.

Wanchain predstavlja način za obavljanje prijenosa između različitih blockchaina ili distribuiranih knjiga. Golih kostiju, to je protokol DEX (decentralizirana razmjena). Način da netko razmijeni Bitcoin za Ethereum, bez potrebe da pronađe nekoga tko je voljan zamijeniti svoj Ethereum za vaš Bitcoin.

Prijedlog vrijednosti Wanchaina proširuje se i na prošli kripto zamjene. Također je osmišljen kako bi olakšao razmjenu podataka između različitih knjiga. To otvara mnogo značajnije implikacije na ono što Wanchain može učiniti.

Ako uspiju (trebaju biti u mogućnosti riješiti prastare probleme skalabilnosti / sigurnosti / privatnosti), to bi aplikacijama ili programima izgrađenim na različitim blockchainima moglo omogućiti međusobnu komunikaciju. Rezultat je blockchain ekosustav koji je, umjesto da postoji u dijelovima i dijelovima, sve povezan na način koji svijetu olakšava usvajanje.

Pozadina Wanchaina

Projekt je kreirala kineska tehnološka tvrtka Wanglu Tech. Sada ga vodi neprofitna zaklada Wanchain. Sama mreža je račvanje Ethereum koda.

Zaklada je vodila ICO koji je završen u listopadu 2017., prikupivši više od 120 000 ETH. Pokrenuli su mrežu Wanchain početkom 2018. godine, pretvarajući ERC-20 tokene distribuirane u prodaji tokena u izvorne WAN tokene.

Mapa razvoja Wanchaina ima nekoliko faza. Wanchain 1.0 – izdanje mainneta – stiglo je u siječnju 2018. Wanchain 2.0 sletio je sredinom 2018. godine i donio operativnost između mreže Wanchain i Ethereuma. Wanchain 3.0 isto planira i za Bitcoin.

U 2017. Wanchain je postao dio Blockchain interoperabilnog saveza, zajedno s ICON-om i Aionom. Skupina je pokušaj udruživanja radi promicanja međusobno povezanih transakcija i povezivanja između različitih lanaca. Svaki projekt usmjerava ovaj fokus na drugo područje svijeta, a Wanchain je usredotočen na kinesko tržište.

Slučajevi korištenja Wanchaina

Jedan od najvećih pozitivnih rezultata Wanchaina jest taj što nudi gotovo neograničen broj potencijalnih slučajeva upotrebe. Budući da gura operativnost između mreža, posebno za razliku od ciljanja jednog slučaja uporabe, Wanchainov potencijal je visok kao i potencijal samog blockchaina.


Račun Wanchain Foundation Medium opisuje nekoliko primjera slučajeva upotrebe:

Financije

Wanchain je najlakši način na koji možemo primijeniti omogućavanje transakcija i razmjene različitih kovanica u više lanaca. Ako se uobičajena upotreba kriptovaluta poveća, mogao bi nastati problem s potrebom od 50 različitih kovanica za 50 različitih usluga. Zamislite – izađete ujutro i platite kavu Bitcoinom. Tada benzin plaćate Litecoinom. Kada je vrijeme za ručak, račun plaćate Dash-om, a kad dođete kući, plaćate stanarinu Ethereumom. To znači da trebate držati sve ove kovanice, što nije idealno.

Wanchain uklanja situaciju, dopuštajući zamjenu kovanica u različitim lancima. Na primjer, možete držati Litecoin i sve platiti Litecoinom, bez obzira koju valutu prodavatelj prihvaća.

Lanac opskrbe

Tvrtke mogu pratiti svoj lanac opskrbe kako bi pronašli izvor bilo kakvih problema, bez obzira koji lanac koriste druge strane u opskrbnom lancu. Ponovno razbija negativne strane konkurentskih blockchaina, što može prisiliti poduzeća da posluju samo s dobavljačima ili distributerima koji koriste sustave kompatibilne s njihovim vlastitim.

Medicinski

Trenutno se medicinski podaci pacijenata sigurno čuvaju u evidenciji jedne ustanove. To je s dobrim razlogom, jer su to podaci koji trebaju biti privatni i povjerljivi. Ipak, to dovodi do komplikacija i kašnjenja ako pacijent želi potražiti liječenje u drugoj ustanovi. Wanchain pruža operativnost između dvije mreže što znači da mogu prenositi podatke tamo gdje su potrebni brzinom i privatnošću.

Identifikacija

Identifikacija i provjera osobnih iskaznica postaje mutno kad se uključe međunarodne granice. To bi se moglo promijeniti jer države usvajaju blockchain za registraciju identiteta, ali samo za zemlje koje koriste istu platformu. Zabrinutost zbog privatnosti znači da se u ovom slučaju ne može koristiti javna knjiga, tako da je jedna država koja pristupa bazi podataka ID druge lukava.

Wanchain nudi učinkovitije rješenje za prekograničnu provjeru identiteta. Države mogu koristiti privatni blockchain kako bi osigurale da su ID-ovi valjani. ID-ovi mogu ostati valjani u različitim državama s različitim sustavima, zahvaljujući Wanchainovom protokolu podataka s više lanaca.

WanLabs

Drugi dio ekosustava Wanchain je njihov blockchain inkubator, WanLabs. Ističući broj ICO-a i blockchain startupa koji su se borili ili potpuno umrli, Wanchain Foundation želi pružiti podršku za nadolazeće projekte u blockchain prostoru.

Za projekte koji prođu fazu provjere, zaklada pomaže u područjima kao što su:

 • Blockchain savjetnici
 • Tehničke smjernice
 • Pravna podrška
 • Resursiranje
 • Marketing
 • Financiranje

Sve to potpada pod sveobuhvatnu premisu Wanchaina, a to je unapređenje šireg blockchain ekosustava, a ne samo njihovog vlastitog lanca.

WanLabs projekti

Nakon najave WanLabsa početkom 2018. godine, Wanchain je također najavio nekoliko projekata koji će biti dio WanLabs sustava. Ti su projekti:

 • Freedium: platforma koja koristi blockchain za otključavanje financijskih usluga za sve, posebno one u zemljama u usponu.
 • CryptoCurve: tvrtka koja pruža blockchain aplikacije i razvojna rješenja, počevši od Curve Wallet.
 • Theia: digitalna platforma za upravljanje imovinom.
 • BlockMedx: tvrtka koja gradi zdravstvenu infrastrukturu i farmaceutsku tehnologiju na blockchainu.
 • AllSpark: pametna platforma za stvaranje i distribuciju sadržaja temeljena na ugovorima.
 • Intellos: decentralizirani financijski ekosustav vođen zajednicom.

Wanchainov tim

Voditelj zaklade Wanchain je izvršni direktor i osnivač Jack Lu, također izvršni direktor i suosnivač tvrtke Wanglu Tech. Prije nego što je pokrenuo Wanglu Tech, Lu je bio suosnivač i glavni tehnički direktor u Factomu, još jednom blockchain pokretanju. Factom i danas ide snažno, zasjedajući u top 80 u kapitalizaciji kripto tržišta.

Ostatak Wanchainova tima uglavnom je smješten u Kini, iako se projekt širi kako bi dodao više međunarodne pokrivenosti. Konkretno, imaju sjedišta u Singapuru i Austinu u Teksasu (gdje je sjedište WanLabsa).

Budućnost Wanchaina

Od četvrtog kvartala 2018, Wanchain je na pola puta kroz planirane faze izdavanja. Objavljeni su Wanchain 1.0 i 2.0, a 3.0 je planiran za kraj 2018. Wanchain 4.0, ključno izdanje koje će upotpuniti početnu Wanchainovu mapu, obilježeno je za kraj 2019. Ovo izdanje uključuje operativnost s privatnim lancima, što je središnja za završnu igru ​​projekta. Očekujte značajan porast vrijednosti ako 4.0 izađe s nekoliko štucanja, jer će Wanchain početi pružati neke slučajeve stvarne uporabe.

Još jedan važan orijentir pred nama je plan za prelazak na PoS model s masternodama, 2019. Premještanje se planira već neko vrijeme, ali zasad je dostupno malo detalja, zbog nekih nemira u zajednici Wanchain. Ako budu mogli isporučiti početkom 2019., ovo bi mogao biti još jedan pozitivan korak za Wanchain i WAN coin. Kombinirajte PoS ulog i uspješnu interoperabilnost Bitcoin / Ethereum, a budućnost izgleda sjajno.

Može li Wanchain uspjeti? Svakako, može svaki blockchain ili kripto projekt. A Wanchain je u položaju u kojem je njegova vrijednost gotovo paralelna vrijednosti cijelog ekosustava blockchaina. Točnije, slučaj blockchaina ostao je zakinut kakav je danas. Ako blockchain ne uđe u mainstream poduzeća ili se jedna od platformi podigne kako bi dominirala tržištem, Wanchain možda nema puno razloga za postojanje.

Još trebamo vidjeti konačni oblik Wanchaina, kako bismo znali hoće li uistinu biti remetilačka sila u usvajanju komercijalnih blockchaina. Ipak, čini se da su dijelovi na mjestu i jasni slučajevi upotrebe glavni igrač u blockchainu nakon što se raspored razvoja u potpunosti realizira.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map